Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Jovanović ljutit

'Kad netko dobije 26 milijuna kuna, onda je stvar pristojnosti da pošalje nekog na potpisivanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Željka Jovanovića, naljutio je rektor zagrebačkog sveučilišta, kojem je MZOŠ dodijelio 26 milijuna kuna.

Danas je javno potpisan ugovor o namjenskome višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) i sedam javnih sveučilišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ključan projekt Milanović i Bjeliš potpisali ugovor o darovanju zemljišta za kampus Borongaj Slika nije dostupna Rad fakulteta nije upitan Jovanović: Fakulteti će u ratama morati platiti 46 milijuna kuna Poreznoj

>> Dodjeljena sredstva za popularizaciju znanosti

Ugovore je potpisao ministar Željko Jovanović, ali nitko sa Zagrebačkog sveučilišta se nije pojavio na istom potpisivanju.

Predstavnici ostalih sveučilišta su došli na potpisivanje sporazuma o financiranju znastvene djelatnosti. Iz Ministarstva su pojasnili kako se rektor Bjeliš ispričao i rekao kako ima obaveze.

Ministar Željko Jovanović je rekao da 'kada netko dobije 26 milijuna kuna, onda je stvar pristojnosti i dobrog ponašnja čovjeka, koji je na čelu sveučilišta u metropoli, da pošalje nekog od svojih brojnih prorektora s brojnih sveučilišta, koji opterećuju proračun. U najblažu ruku čudan potez za nekog tko dobije 26 milijuna kuna od Ministarstva', poručio je ministar.

Sporazum je potpisao sam, a rektor je svoj primjerak potpisa poslao poštom.

Odluku o namjenskome višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u 2013., 2014. i 2015. godini donijela je Vlada u lipnju. Za provedbu Odluke u proračunu za ovu godinu i projekcijama za iduće dvije osiguran je ukupan iznos od 150 milijuna kuna, što je godišnje oko 50 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene