Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki dužnosnik HDZ-a Milan Kovač najavio je u Širokom Brijegu da će ova stranka kada dođe na vlast u Hrvatskoj uspostaviti posebno ministarstvo za Hrvate izvan Hrvatske.


Visoki dužnosnik HDZ-a Milan Kovač najavio je u Širokom Brijegu da će ova stranka kada dođe na vlast u Hrvatskoj uspostaviti posebno ministarstvo za Hrvate izvan Hrvatske čime će se ojačati skrb prema sunarodnjacima izvan zemlje.

Vezani članci Testiranje na koronavirus - 2 Korona pokosila i regiju, padaju novi rekordi: U Srbiji 512 novih slučajeva, u BiH 922 Doktorica za računalom, ilustracija U Mostaru broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika tri puta veći nego u Hrvatskoj

Govoreći na svečanoj sjednici općinskog vijeća u Širokom Brijegu Kovač koji je predsjednik zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a "Franjo Tuđman" i Odbora za BiH istaknuo je da će se uskoro dogoditi snažan zaokret službenog Zagreba prema Hrvatima u BiH.

'Uvjeravam vas da će se odnos prema hrvatskom narodu u BiH uskoro promijeniti. Onog trenutka kad na Pantovčak dođe Kolinda (Grabar-Kitarović), a na Markov trg Tomislav Karamarko idemo u osnivanje ministarstva za Hrvate izvan Hrvatske kroz koje ćemo skrbiti o jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH i ostvarivanju temeljnih ljudskih prava u Srbiji i Crnoj Gori', istaknuo je Kovač.

BiH podigla optužnicu protiv 4 Hrvata zbog ratnog zločina!

Prenio je pozdrave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća položen je vijenac i zapaljena svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook