Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji su razmiješteni u sklopu međunarodnih snaga u Kabulu, nisu sudjelovali u dvama incidentima koji su se u srijedu dogodila u zračnoj luci u Kabulu i nisu bili u neposrednoj opasnosti, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).


Na širem području oko međunarodne zračne luke u Kabulu (KAIA) i u samoj zračnoj luci u srijedu u prijepodnevnim satima po hrvatskom vremenu zabilježena su dva veća oružana incidenta u kojima je ukupno poginulo osam osoba - šest pripadnika snaga ISAF-a, jedan pripadnik Afganistanske narodne armije (ANA) te jedan civil, dok je istodobno ranjeno devet pripadnika ANA-e.

Pripadnici Oružanih snaga RH - njih ukupno 12 (deset članova helikopterskog mentorskog tima i dva člana stožernog osoblja) koji su razmješteni u Kabulu na lokaciji zračne luke KAIA su dobro, nisu sudjelovali u navedenim događajima i nisu bili u neposrednoj opasnosti, ističe MORH.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u prvom incidentu koji je zabilježen u srijedu, grupa pobunjenika je napala pripadnike snaga ISAF-a i ANA-e na području šireg prstena oko aerodromu KAIA, pri čemu je poginulo šest pripadnika ISAF-a i jedan civil, a pet pripadnika ANA-e je ranjeno. U drugom incidentu koji se dogodio u samoj zračnoj luci KAIA u međusobnom sukobu i obračunu pripadnika ANA-e, pripadnik zrakoplovstva ANA-e ubio je jednog, a ranio četvoricu svojih kolega. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Samoubilački napad u obrazovnom centru: Raste broj poginulih u snažnoj eksploziji Hrvatska vojska - 2 Dnevnik Nove TV doznaje: Ministarstvo obrane pripadnicima Počasno-zaštitne bojne dužno gotovo 100 tisuća kuna za dnevnice
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju