Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diži, prođi pa spuštaj

Kabel ugrožava vozače u Samoboru: Građani ga prisljeni sami dizati kako bi prošli, već treći dan nitko ne reagira

Čeka se reakcija T-Coma (Foto: Romeo Ibrišević)
Čeka se reakcija T-Coma (Foto: Romeo Ibrišević) Romeo Ibriševi?
Aktualno Galerija \ \"Popravljeni\" kabel (Foto: Romeo Ibrišević) Foto: Romeo Ibriševi? Čeka se reakcija T-Coma (Foto: Romeo Ibrišević) Čeka se reakcija T-Coma (Foto: Romeo Ibrišević) Foto: Romeo Ibriševi? Strgani kabel u Samoboru (Foto: Romeo Ibrišević) Strgani kabel u Samoboru (Foto: Romeo Ibrišević) Foto: Romeo Ibriševi? Kabel trenutačno ometa promet (Foto: Romeo Ibrišević) Kabel trenutačno ometa promet (Foto: Romeo Ibrišević) Foto: Romeo Ibriševi? +1 Potrgani kabel u Samoboru (Foto: Romeo Ibrišević) Galerija 1/6 >>
U jednoj ulici u Samoboru trenutačno se treba voziti opreznije nego prije. Naime, u Ulici Čudomerščak kamion je izvukao kabel s obližnjeg stupa, spustio ga do poda i time stvorio prepreku na cesti kojom se promet i dalje odvija, ali otežano. Unatoč prijavi "visećeg" kabla koji ugrožava promet svim nadležnim službama, niti jedna se ne osjeća odgovornom za ovaj slučaj.

U utorak u ranim jutarnjim satima kamion je dovezao sol u zimsku bazu Županijskih cesta u Ulicu Čudomerščak broj 2 u Samoboru te je pritom slučajno zakačio žicu i izvukao je sa stupa. Žicu je time povukao sve do poda. Šef podružnice Alen Kozić pozvao je Hrvatski telekom kako bi se uklonila opasnost koju kabel predstavlja, javlja suradnik DNEVNIK.hr-a, fotoreporter Romeo Ibrišević.

Pročitajte i ovo Policija pronašla marihuanu i oružje u podrumu kuće Kod Samobora Podrum koji čuva tajnu: Policija otkrila laboratorij za proizvodnju marihuane, ali i nešto još opasnije Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Pokvario vam se uređaj? Ne nasjedajte na fore trgovaca, sve jasno piše u Zakonu osim jedne cake, koja je i dalje siva zona

"Oko 8 ujutro išao sam na posao i misleći da se radi o strujnom kabelu, nazvao Elektru, od koje sam dobio odgovor da će oni doći i pogledati o čemu se radi. U prolazu sam otišao do samoborskog komunalnog poduzeća i prijavio slučaj, a nazvao sam i policiju", opisuje Ibrišević kako je reagirao kada je uočio kabel kako visi nad cestom opasno blizu tlu. 

Video pokazuje kako vozači moraju sami podizati kabel s ceste da bi prošli

Prema Ibriševićevim riječima, tri dana nakon što je dojavio problem s kabelom svim nadležnim službama, kabel i dalje visi te se spustio još niže nego što je bio jučer. Za "problematični" kabel trenutačno mogu zapeti svi koji skreću iz ulice Rudarska draga prema ulicama Gračac i Čudomerščak. 

Jučer je dostavljena još jedna pošiljka soli, ali kako kabel nije uklonjen, radnicima nije preostalo ništa drugo osim da prepreku dignu i ponovno spuste nakon prolaska kamiona. Tu bizarnu situaciju možete pogledatu u priloženom videu.

Iz Policijske postaje Samobor na upit zašto situacija s kablom još nije sanirana iako ugrožava promet, odgovaraju da kada takva prijava stigne, policija proslijeđuje problem nadležnoj službi, a u ovom slučaju kvar nije u nadležnosti policije pa ona ne treba ni reagirati. 

Hrvatski telekom zaprimio je prijavu slučaja, no neslužbeno doznajemo da je kooperant koji je zadužen za popravke na tom području trenutačno na godišnjem, pa zato viseći kabel nije saniran i vraćen na svoje mjesto.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene