Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP)
Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Kim Jong Un i Trump susreli su se tri puta od lipnja 2018. godine, ali nije bilo značajnog napretka. Napetost je pojačana nakon što je Pjongjang SAD-u odredio svršetak prošle godine kao krajnji rok, što je Washington odbacio.


Južnokorejski predsjednik Moon Jae In izjavio je u utorak da nema potrebe biti pesimističan zbog zastoja u pregovorima SAD-a i Sjeverne Koreje o denuklearizaciji te dodao da Pjongjang još nije odbacio mogućnost nastavka dijaloga.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Prva smrt od koronavirusa u Europi, preminuo pacijent u Francuskoj. Na kruzeru u Japanu, na kojem su i Hrvati, još 67 zaraženih Sjeverna Koreja, testiranje projektila (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) Sjeverna Koreja kaže da SAD i Južna Koreja ne žele mir jer ometaju mirovne napore

Moon je izjavio da je nedavno pismo američkog predsjednika Donalda Trumpa sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu dobar znak koji naglašava njegovu opredijeljenost za dijalog s Pjongjangom.

Moon je govorio na konferenciji za novinare u predsjedničkoj Plavoj kući.

Kim Jong Un i Trump susreli su se tri puta od lipnja 2018. godine, ali nije bilo značajnog napretka u dijalogu jer je Sjeverna Koreja zahtijevala da se prvo ukinu međunarodne sankcije, a napetost je pojačana nakon što je Pjongjang SAD-u odredio svršetak prošle godine kao krajnji rok, što je Washington odbacio. (Hina)