Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP)
Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Kim Jong Un i Trump susreli su se tri puta od lipnja 2018. godine, ali nije bilo značajnog napretka. Napetost je pojačana nakon što je Pjongjang SAD-u odredio svršetak prošle godine kao krajnji rok, što je Washington odbacio.


Južnokorejski predsjednik Moon Jae In izjavio je u utorak da nema potrebe biti pesimističan zbog zastoja u pregovorima SAD-a i Sjeverne Koreje o denuklearizaciji te dodao da Pjongjang još nije odbacio mogućnost nastavka dijaloga.

Vezani članci Val polarne hladnoće u SAD-u - 4 Val polarne hladnoće paralizirao dijelove SAD-a: Više od 30 ljudi preminulo, milijuni su ostali bez struje Robert Hranj - 2 Zašto još nisu osposobljena sva borbena vozila koja je SAD donirao Hrvatskoj? ''Za 20-ak milijuna kuna mogli bi ososobiti ostatak kontingenta, u iduće dvije, tri godine''

Moon je izjavio da je nedavno pismo američkog predsjednika Donalda Trumpa sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu dobar znak koji naglašava njegovu opredijeljenost za dijalog s Pjongjangom.

Moon je govorio na konferenciji za novinare u predsjedničkoj Plavoj kući.

Kim Jong Un i Trump susreli su se tri puta od lipnja 2018. godine, ali nije bilo značajnog napretka u dijalogu jer je Sjeverna Koreja zahtijevala da se prvo ukinu međunarodne sankcije, a napetost je pojačana nakon što je Pjongjang SAD-u odredio svršetak prošle godine kao krajnji rok, što je Washington odbacio. (Hina)