Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jurilj želi preuzeti Zagorčeve poslove?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući da Državno odvjetništvo u suradnji s austrijskim Uredom za borbu protiv pranja novca započinje veliku istragu o Zagorčevim financijama i investicijama, nije ni čudno da se Zagorec panično želi riješiti svih svojih nekretnina u Hrvatskoj.

Skandal u kojem se našao umirovljeni hrvatski general, poremetio je, čini se, i njegovu najvrijedniju hrvatsku investiciju. Riječ je o izgradnji luksuznih vila u gradskom predjelu Sveti Jakov, na parceli pored naselja Zlatni potok, koju je Vladimir Zagorec trebao ostvariti putem svoje tajanstvene tvrtke ‘Dubrovačke vile’ d.o.o. koju vodi i zastupa Roman Binder.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

A za planiranu dubrovačku investiciju neće mu biti teško naći novog vlasnika, tim više jer je zemljište koje je kupila tvrtka ‘Dubrovačke vile’ jedina preostala građevinska zona u blizini povijesne jezgre, piše Dubrovački vjesnik 

Treba napomenuti da Zagorec nije sam planirao investirati u Dubrovnik, već da se iza njega krije i drugi investitor. Riječ je o Wintage Grop Anstalt, tvrtki registriranoj u Kneževini Liechtenstein, jedinom osnivaču tvrtke ‘Dubrovačke vile’ d.o.o. 

Prema pouzdanim informacijama, zemljište od 22 tisuće metara četvornih, Zagorčeva tvrtka je platila 13,5 milijuna eura, a na isto je upisano pravo zaloga Hypo Alpe Adria Bank International AG Klagenfurt iz Austrije na iznos od oko 18 milijuna eura. Unatoč tome što je Zagorčevo zemljište u Dubrovniku pod hipotekom, već postoji veliki interes za preuzimanjem projekta izgradnje luksuznih vila. 

Dragan Jurilj, koji zajedno sa svojom djevojkom Sunčicom Lalić vodi tvrtku Adriatic Cost Development d.o.o., spreman je otkupiti dubrovački projekt, budući je, kako kaže, i začetnik istog. U telefonskom razgovoru je bivši reprezentativac tae kwon doa Dragan Jurilj demantirao medijske natpise da je Zagorčev posrednik ili zaposlenik, ističući kako se njegova tvrtka bavi razvijanjem projekata i da je tvrtka ‘Dubrovačke vile’ bila klijent njegove tvrtke, te da je u tom smislu bio njihov poslovni partner. 

-Istina je da smo poslali ponudu tvrtki ‘Dubrovačke vile’ d.o.o. i da Adriatic Coast Development želi otkupiti taj projekt u Dubrovniku. Poslali smo ponudu, no na istu još uvijek nismo dobili odgovor. Zajedno s nama u izgradnju dubrovačkih vila investirao bi američki investicijski fond Lexin Capital na čijem se čelu nalazi Metin Negrin. Riječ je o istaknutom fondu koji u cijelom svijetu ima preko 800 milijuna eura investicija, kazao je Dragan Jurilj.
 
Projektu izgradnje dubrovačkih vila svoj blagoslov je dao i Grad Dubrovnik, koji je Ugovor o izradi detaljnog plana uređenja potpisao u svibnju prošle godine s tvrtkom «Dubrovačke vile» kao investitorom i projektantima «Ivanišin. Kabashi. Arhitekti». 

Hoće li jedno od najatraktivnijih zemljišta u Dubrovniku doista promijeniti vlasnika, nismo uspjeli doznati ni od Romana Bindera, direktora svih tvrtki iza kojih stoji umirovljeni general Vladimir Zagorec, a imali su investicije na području cijele Hrvatske. Gospodin Binder nije bio raspoložen za razgovor s novinarima ističući kako su svi mediji nekorektni. 

Takav odgovor Bindera nas i nije začudio budući će i on, kao bliski Zagorčev suradnik, kako smo neslužbeno doznali, biti dio istrage o njegovim sumnjivim investicijama. 

Budući je Zagorec uspio kupiti jedno od najatraktivnijih zemljišta u središtu Dubrovnika koje je do donošenja GUP-a većim dijelom bilo zelenim pojasom, u Državnom odvjetništvu, kako se navodi u medijima, sumnjaju u korupciju gradskih službenika koji su navodno pogodovali Zagorcu. 

U gradskoj upravi demantirali su bilo kakvo pogodovanje tvrtki ‘Dubrovačke vile’ budući je Zagorec zemljište otkupio od privatnih vlasnika kada je već postalo građevinskom zonom. Ipak, ne sumnjamo da Zagorec nije imao informaciju kako će njemu zanimljive parcele u blizini povijesne jezgre biti itekako isplativom investicijom. 

Znalci kažu da je u današnje vrijeme prava informacija u pravom trenutku najveća i najskuplja investicija.
Hoće li tvrtka ‘Dubrovačke vile’ odlučiti prodati zemljište pored Zlatnog potoka na kojem se planira izgraditi 15-ak vila s bazenima te oko 150 garažnih mjesta i hoće li novi vlasnik postati tvrtka Adriatic Coast Development Dragana Jurilja i Sunčice Lalić, ostaje za vidjeti. 

No, s obzirom na vrijednost lokacije i projekta, ne sumnjamo u to da bi mnogi rado ulagali u projekt izgradnje dubrovačkih vila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene