Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekivana vijest

Jurčić: Pritvoreni menadžeri Podravke moraju biti smijenjeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoće li pritvoreni menadžeri Podravke dobiti milijunske otpremnine? Ljubo Jurčić koji će uskoro zasjesti u fotelju čelnog čovjeka nadzornog odbora već je najavio njihove smjene.

Pritvorenici su se navodno osigurali dobrim ugovorima, no ako im se na sudu dokaže krivnja, isti taj novac menadžeri bi mogli i vratiti. Odvjetnik Zdravka Šestaka, Mate Matić, rekao je kako se njegov štićenik nalazi u pritvoru s osobama protiv kojih se vode postupci sličnog kalibra. 'Dakle, jedino što je bitno da nisu ljudi iz istog postupka, prema tome, jedino se na to pazi', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićeni napokon smijenjeni Jurčić sjeda na čelo Nadzornog odobra Podravke Slika nije dostupna Poslovanje prioritet broj 1 Jurčić: Podravci se neće dogoditi ništa loše

>> Podravkašima 4 milijuna kuna otpremnine?

Upravo zbog tog statusa Ljubo Jurčić najavio je rezove. 'Ono što ću ja predložiti nadzornom odboru, jest to da zbog nemogućnosti obavljanja dužnosti članova uprave, oni budu smijenjeni', pojasnio nam je Jurčić. Za odvjetnike menadžera to je očekivana vijest, no Podravkaši se za primanja ne moraju bojati. 'Zakon o radu je regulirao takve situacije, dakle ukoliko se netko nalazi u pritvoru slijedit će suspenzija. U poziciji suspenzije on će imat pravo na primanje osobnog dohotka od 70 posto', objasnio je Matić.

Podravka šuti o svemu

A u slučaju otkaza, menadžeri su se navodno osigurali dobrim ugovorima i višemilijunskim otpremninama. Članovi uprave, kalkulira se, dobili bi po milijun, a predsjednik dva milijuna kuna. Hoće li ih morati vratiti ako im se na sudu dokaže krivnja, još se ne zna. Poduzeće zasad šuti i kažu, ugovori su poslovna tajna. Menadžerska šestorka koju se tereti da je zlouporabom položaja i ovlasti Podravku oštetila za više od 250 milijuna kuna dosad se branila da ne zna kamo odlazi novac. Trag novca sada traže drugi, a Podravkašima je produžen pritvor. Jaka odvjetnička šestorka napokon je dobila spis u ruke. No, 7.000 stranica prvo treba detaljno proučiti, a onda slijedi taktika obrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene