Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatskoj treba SDP-ova vlada jer će biti poštenija, sposobnija i učinkovitija od HDZ-ove, poručio je SDP-ov kandidat za premijera Ljubo Jurčić na stranačkom predizbornom skupu u Sesvetama.


Uvjeren u pobjedu SDP-a na parlamentarnim izborima, Jurčić je HDZ-ovu Vladu prozvao za neučinkovitost, budući da se, kako je rekao, u njihovu mandatu Hrvatska najviše zadužila, najzaduženiji su i građani, na najnižu su razinu pale investicije.

Vezani članci Darko Milinović Kandidati na lokalnim izborima pozornost birača plijene na sve načine: "Meni ne treba slogan, ja znam pljeskati" Slika nije dostupna HDZ-u i Sanaderu čestitali češki i albanski premijer

Naglasio je kako će SDP-ova vlada s njim na čelu podići životni standard i temeljeti ga na povećanju proizvodnje, zaposlenosti i izvoza.

'Razvit ćemo tržišno gospodarstvo u kojemu će napredovati učinkoviti, a ne oni povezani s politikom, uspostavit ćemo društvo solidarnosti, solidarnost bogatih prema siromašnima, mladih prema starijima, zdravih prema bolesnima', poručio je Jurčić.

'SDP-ova vlada neće biti dioničarsko društvo u kojemu se ministri bore samo za rast svojih dionica, već ćemo jednako pristupati svim dijelovima Hrvatske, bez obzira tko je tamo na vlasti', dodao je.

Novinarima je nakon skupa pojasnio svoju izjavu o vladi koja neće biti dioničarsko društvo, istaknuvši kako za SDP-ove vladavine dužnosnici izvršne vlasti neće moći imati pojedinačne dionice tvrtki koje trguju na burzi.

'Nije etički da vladini dužnosnici raspolažu dionicama na čiju cijenu mogu utjecati', izjavio je Jurčić.

Skupu u Sesvetama, na kojemu su predstavljeni SDP-ovi kandidati na listi za 2. izbornu jedinicu, obratio se i prvi na listi, čelnik zagrebačkog SDP-a i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je pozvao građane da 25. studenoga izađu na izbore te glasuju za 'snažan SDP-ov pobjednički tim, za socijaldemokratski Zagreb i Hrvatsku'.