Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski studenti tvrde

'Milošević pokušao osvojiti glavni grad Hrvatske Dubrovnik!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Florian Bieber luksemburški je znanstvenik s dugogodišnjim radnim iskustvom na području Balkana. Kroz nekoliko godina sakupio je i objavio najzanimljivije zablude studenata vezane za povijest Jugoslavije.

Kod pitanja o nastanku Jugoslavije javile su se prve nesigurnosti, piše Deutsche Welle. Britanski student objasnio je kako je Jugoslavija uspjela opstati godinama jer od antičkog razdoblja nema pravog velikog neprijatelja koji bi je mogao ugroziti. Drugi britanski student tvrdi kako je Jugoslaviju uz upotrebu sile za vlastite potrebe stvorilo Osmansko carstvo, a Tito je kasnije bio zadužen samo za održavanje reda. Student još navodi kako je prema pojedinima navodima Tito u posljednjih nekoliko godina prije smrti postao jako zaboravan i nosio je užasnu periku.

Pročitajte i ovo Plaža u Crnoj Gori dok se orila jugoslavenska himna Hej, Slaveni "Svaki dan točno u 18:00" VIDEO Na plaži počela svirati jugoslavenska himna, pogledajte što je uslijedilo Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV - 4 Izrečena posljednja presuda Ivana Petrović otkrila što joj je sa suda u Haagu posebno ostalo u sjećanju te poručila: "Sudovi ne pišu povijest"

Na pitanje tko je činio Jugoslaviju jedan od Bieberovih studenata rekao je kako je Država Jugoslavija formirana 1929. iz kraljevine Srba, Hrvata i Čeha. Jedna studentica pak tvrdi da je Jugoslavija bila sastavljena od osam Republika, među kojima su dvije pokrajine, Kosovo i Vojvonec. Drugi britanski student pojašnjava kako je Kosovo 95 posto alžirsko.

Kod raspada Jugoslavije mlade snage diplomacije imale su svoje teorije. Netko od njih je izjavio da je sve krenulo po zlu kada je Slobodan Milošević pokušao zauzeti glavni grad Hrvatske Dubrovnik. problem Kosova britanski studenti vide u sasvim drugom svjetlu. Uvjereni kako je Kosovo bilo nezavisna država preko 600 godina, koja je tek za vrijeme posljednjeg rata pala pod srpsku vlast od koje se onda ponovo oslobodila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene