Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), Željko Jovanović izjavio je danas da će hrvatska vlada u idućih nekoliko tjedana donijeti odluku da svi redoviti studenti na svim godinama studija na visokim učilištima neće morati plaćati školarinu.


'U nekoliko narednih tjedana hrvatska će vlada donijeti odluku da svi redoviti studenti na svim godinama na visokim učilištima neće morati plaćati školarinu čime smo osigurali dva temeljna cilja: da u Hrvatskoj bude veći broj visokoobrazovanih i da svako dijete može završiti željeni fakultet, a nakon stjecanje određene spreme može ostvariti svoje drugo temeljno pravo - pravo na rad', rekao je ministar Jovanović na današnjoj dodjeli stipendija stipendistima Nacionalne Zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu za školsku godinu 2011./2012.

Vezani članci Andrej Plenković Beroš: ''Sa svakom dozom cjepiva bliže smo fazi u kojoj možemo reći - adio, korona.'' Božinović najavio moguće popuštanje mjera Mislav Bago u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Analiza Mislava Bage: "Sumnjam da će Plenkoviću proći zabrana rada nedjeljom, a ako obeća i ovo onda znači da je gusto"

>> Jovanović: Do kraja mjeseca odlučit ćemo o školarinama

Napomenuo je da je Ministarstvo obrazovanja ove godine odlukom vlade osiguralo 148 miljuna kuna namijenjenih brucošima kako ne bi morali plaćati svoje školarine te istaknuo da su pravo na školovanje i pravo na rad dva temeljna prava koja će od Hrvatske stvoriti socijalno pravedno društvo temeljeno na znanju.(Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.