Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenja na fakultetu

Jovanović: Moramo inzistirati na etičkim kodeksima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je kako su uhićenja na zagrebačkom Medicinskom fakultetu nažalost pokazala da ima korupcije na fakultetima kao i to da je i dalje potrebno inzistirati na kvalitetnim etičkim kodeksima i preventivnim aktivnostima jer je korupcija jedan od najvećih problema hrvatskog društva.

Uoči današnje sjednice Vlade, ministar Jovanović je novinarima u povodu jučerašnjih uhićenja na zagrebačkom medicinskom fakultetu rekao da mu kao liječniku i sveučilišnom docentu teško pada kada se korupcija događa na institucijama koje su ključne za moralnu vertikalu hrvatskog društva. 'Ovo nam pokazuje da i dalje treba inzistirati na kvalitetnim etičkim kodeksima, preventivnim aktivnostima, što će ministarstvo sa svoje strane podržati', rekao je Jovanović.

>> Osumnjičeni za prodavanje ispita danas izlaze pred istražnog suca

Izrazio je nadu da će po završetku cijelog procesa svi počinitelji biti najstrože sankcionirani. 'Njima, po meni, više nema pristupa akademskoj zajednici', rekao je i pozvao sve studente da prijave ako su ikad bili u prilici da nekom moraju ponuditi mito za polaganje ispita. 'To je jedini način da otkrijemo sve one koji su korumpirani', naglasio je Jovanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Slika nije dostupna Otvorio novu zgradu splitskog Medicinskog fakulteta Josipović: Moramo se usredotočiti na moralni dug prema novoj generaciji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene