Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Joško Joras odlučio je početi štrajk glađu nakon što mu hrvatska policija nije dopustila ukloniti prepreke, uključujući i postavljenu asfaltnu rampu za lakši pristup vozilima, na prilaznom putu njegovoj kući, koja se nalazi nedaleko od međudržavnog prijelaza Sečovlja.


Na štrajk glađu se odlučio zato što ne može izvršiti presudu piranskog okružnog suda o uklanjanju svih zapreka na putu do svojeg vlasništva, rekao je Joras. ‘Postoji potpuno jasna poruka suda, koji moraju poštivati svi, da do adrese Sečovlje 1 ne smije biti nikakvih smetnji, a rampa je smetnja’, rekao je Joras, govoreći o asfaltnoj rampi na priključku pristupnom putu njegovoj kući.

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvatski policajci spriječili Jorasa da makne rubnik Slika nije dostupna Slovenija: Dogovorena rješenja s četiri rampe pod ključem zadovoljila i Jorasa

>> Slovenskom predsjedniku ukrali auto iz voznog parka

>> Hrvatski policajci spriječili Jorasa da makne rubnik

Nju su hrvatske službe navodno postavile oko 13 sati, nakon Jorasove pisane obavijesti policijskoj postaji u Puli i uredima hrvatske premijerke Jadranke Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora da danas namjerava odstraniti prepreke i betonski rubnik na svojem pristupnom putu.

Pahora, predsjednika države Danila Tuerka i predsjednika parlamenta Pavla Gantara je pozvao ‘da osiguraju da Republika Slovenija bude pravna država na čijem se teritoriju poštuju zakoni Republike Slovenije’. ‘Dok mi to ne omoguće, njihov odgovor čekam uz čašu vode’, rekao je, dodavši kako do daljnjeg neće davati izjave za javnost. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju