Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrađen govor u EU parlamentu

Josipoviću nagrada za govor godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću uručena je u petak nagrada za Europski govor godine, za govor održan prilikom potpisivanja Ugovora o pristupanju Hrvatske EU-u.

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb nagradili su Josipovićev govor u Europskom parlamentu 9. prosinca 2011. jer promiče iste ciljeve i vrijednosti za koje se zauzimaju te dvije institucije i jer odražava interese građana koji su za članstvo u Uniji, obrazložio je predsjednik Europskog doma Dubravko Miholić.

Europski govor godine najveća je nagrada Europskog pokreta koja se dodjeljuje od 2003., a prošle godine dobio ju je Erhard Busek za govor održan u Europskom domu u Zagrebu.

Predsjednik Josipović je izjavio da nagrada pripada svima koji su kroz dugo vremensko razdoblje radili na Hrvatskoj kao europskoj zemlji.

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka Slika nije dostupna Nagrada HUOJ-a Dugogodišnji dobri duh splitske luke: Komunikator godine je Ante Mrvica

>> 'Moja Hrvatska kakvu želim je upravo takva. Zemlja slobode i demokracije'

'Prisjećam se bivše vlade Jadranke Kosor, sadašnje na čelu s premijerom (Zoranom) Milanovićem, gospođe (Vesne) Pusić koja je među onima koji su najviše promovirali ideje Europe', rekao je Josipović.

Istaknuo je da nisu u pravu ni oni koji Europu prikazuju kao raj, niti oni koji smatraju da je utakmica naroda u kojoj će Hrvati izgubiti nacionalni identitet. 'Europa će biti ono što sami napravimo. Ulazak u EU je naša velika prilika i pozivam poduzetnike i sve građane da tu priliku iskoriste', dodao je predsjednik.

Josipović je u govoru Europskom parlamentu ocijenio da je potpisivanje pristupnog ugovora povijesni čin koji po svojoj važnosti za hrvatske građane stoji uz bok odluci Hrvatskog sabora u neovisnosti.

'Nakon dvadeset godina moderna se Hrvatska vratila političkom i kulturnom prostoru kojem je u povijesti pripadala', rekao je hrvatski predsjednik istaknuvši da je 's Europom Hrvatska bogatija, a s Hrvatskom je i Europa bogatija'.(Hina)

Ivi Josipoviću ovo nije prva nagrada za komunikacijsk vještine. Prošle godine Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) uručila mu je nagradu za Komunikatora godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene