Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Možemo jedni drugima čestitati'

Josipović: Završetak pregovora vjetar je u leđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović izjavio je u petak u Ljubljani da odluka europskih čelnika u Bruxellesu, kojom se najavljuje završetak hrvatskih pregovora o članstvu do kraja ovog mjeseca i potpisivanje pristupnog ugovora do kraja godine, ima povijesno značenje.

Josipović je u Ljubljani prisustvovao proslavi 20. obljetnice neovisnosti Slovenije. 'Mislim da jedni drugima možemo čestitati na jednoj važnoj fazi u našoj povijesti', rekao je Josipović, komentirajući vijesti iz Bruxellesa. Nesumnjivo je da je današnji dan povijesni, no Hrvatsku sada čeka nešto što je vrlo važno, a to je da nastavi s reformama, dodao je predsjednik Josipović u izjavi hrvatskim novinarima u petak poslije podne u Ljubljani.

'Uvijek ističem da nas bez obzira na uspjeh dosadašnjih reformi čeka i puno drugih stvari koje moramo napraviti, ne samo zbog Europske unije nego zbog nas samih. Siguran sam da će činjenica što zatvaramo pregovore dati dodatan vjetar u leđa europejstvu kod nas u Hrvatskoj', rekao je predsjednik Josipović.

Među ostalim, dodao je kako je siguran da će završetak pregovora biti poticaj da se referendum o članstvu u Europskoj uniji pripremi 'na najbolji mogući način', kako bi on uvjerljivo uspio i kako bi se za članstvo u Europskoj uniji dobila uvjerljiva potpora hrvatskih građana. (Hina)

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene