Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi šef Misije RH pri EU

Josipović uručio vjerodajnice Vladimiru Drobnjaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Josipović uručio je vjerodajnice novom šefu Misije Republike Hrvatske pri EU-u Vladimiru Drobnjaku koji je ocijenio da Hrvatska i njezina diplomacija time ulaze u novo razdoblje u kojem će ravnopravno sjediti za stolom s ostalim članicama EU-a.

'Djelovanje u ovim okolnostima novo je za hrvatske diplomate koji će na svim sastancima sjediti zajedno s kolegama iz ostalih zemalja članica Unije', rekao je Vladimir Drobnjak novinarima nakon uručenja vjerodajnica u Uredu Predsjednika.

Pročitajte i ovo Ivo Josipović, bivši predsjednik "Nisam optimist" Josipović o sukobu predsjednika i premijera: "Ne bi trebali zajedno tulumariti, ali bi se morali dogovoriti o važnim pitanjima" Ivo Josipović Uskoro premijera "Povukao sam se na selo i izolirao od svega": Bivši predsjednik napisao operu o ubojstvu koje je šokiralo svijet

'Stjecanje novih znanja je nešto jako dragocjeno za hrvatsku diplomaciju koja je puno toga prošla u proteklih 20 godina', dodao je Drobnjak, stalni hrvatski predstavnik pri EU-a koji na dužnost stupa u ponedjeljak, 20. veljače.

Bit će to drugi mandat u Bruxellesu za karijernog diplomata koji je dosad bio glavni hrvatski pregovarač s Unijom i jedna od najodgovornijih osoba u pripremama Hrvatske za članstvo u bloku europskih država.

Po njegovim riječima, Hrvatska će u odnosu na Uniju u 2012. djelovati na tri kolosjeka: aktivno sudjelovati u radu Europskog vijeća i Europske komisije, ispunjavati preostale obveze iz procesa monitoringa te rješavati organizacijske i logističke probleme kako bi osnažila administrativne kapacitete za djelovanje u uvjetima članstva.

'Godina 2013. trebala bi biti jednostavnija, posebno stoga što ćemo 1. srpnja te godine postati 28. punopravna članica', rekao je Drobnjak ističući da je za njega kao diplomata nova dužnost u Bruxellesu čast i izazov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene