Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izlažu sebe radi općeg dobra'

Josipović: Treba razviti kulturu poštivanja zviždača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Propisi o pravima zviždača postoje, ali puno je važnije razviti kulturu poštivanja zviždača i njihove uloge, odgovorio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović na pitanje novinara kako će država zaštititi zviždače i sve one koji ukazuju na korupciju.

'U svakom slučaju, imamo određene propise koji govore o zaštiti zviždača. Međutim, moramo razviti opći moral koji će poštivati one koji su spremni sebe i svoju sigurnost izložiti radi općeg dobra. Tu podrazumijevamo da ćemo imati snage i sposobnosti razlučiti prave zviždače od onih koji su možda skloni netočnom optuživanju', rekao je Josipović tijekom boravka na obilježavanju 20. godišnjice Sindikata hrvatskih učitelja.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Po njegovim riječima, ne smije se događati da imena onih koji su spremni govoriti o nezakonitostima i nepravilnostima izlaze u medijima i da budu izloženi različitim oblicima šikaniranja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene