Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović zatražio je izmjenu Zakona o umjetnoj oplodnji zbog mišljenja da je povećao rizik za pacijente.


Josipović je naveo da su ga na to potakli razgovori i pisma građana koji trebaju postupak umjetne oplodnje i koji nisu zadovoljni postojećim Zakonom, prenosi Novi list. Ovim postupkom odnos s HDZ-om je pod još većom napetosti, a ministar Darko Milinović je Josipovićeve razloge nazvao 'katastrofalnom dezinformacijom'. 'Žao mi je da govori neistine jer time ruši svoj dignitet,' rekao je Milinović.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Burne reakcije iz BiH na zakon o nijekanju ratnih zločina, Dodik zaprijetio: ''Republika Srpska treba odlučno iskazati svoj put ka samostalnosti'' Osobna iskaznica, ilustracija Državni tajnik MUP-a otkrio koji podaci bi se mogli naći na čipu novih osobnih iskaznica

Milinović je dodao da nije dobro da Josipović kao pravnik tumači zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji i podsjetio je na njegovu izjavu da će biti predsjednik svih građana, a ne samo onih koji su istoga svjetonazora kao on.