Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret na Pantovčaku

Josipović Stožeru za obranu Vukovara: Provedba Ustavnog zakona je važna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstvo Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koje se žestoko protivi uvođenju dvojezičnosti i ćirilice u Vukovar, bilo je kod predsjednika na Pantovčaku. On im je pojasnio da je provođenje Ustavnog zakona o pravima manjina važno.

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo članova Stožera za obranu Vukovara koje mu je uručilo podnesak Ustavnom sudu kojim veći broj udruga traži da se utvrde pojave neustavnosti i nezakonitosti vezane uz uvođenje dvojezičnosti i ćiriličnog pisma u Vukovaru, priopćeno je iz predsjednikova ureda.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Slika nije dostupna OGLASIO SE I SDSS Penava o padu broja Srba u Vukovaru: ''Nadam se da smo osigurali bar 10 godina stabilnosti u gradu''

>> Pupovac: Vukovar ne treba braniti ni od koga, ćirilica nije ratno pismo

U raspravi je izaslanstvo upoznalo predsjednika Republike sa svojim viđenjem okolnosti provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, te problemima pravne, političke i emotivne prirode.

Predsjednik Josipović je istaknuo važnost provođenja Ustavnog zakona radi primjene demokratskih i europskih standarda. U razgovoru je naglašena veličina stradanja Vukovara, potreba kažnjavanja svih zločina, ali i činjenica da je velik broj pripadnika srpske nacionalne manjine sudjelovao u obrani Hrvatske ili joj doprinosio na drugi način.

Predsjednik Republike je predložio da se u provođenju zakona vodi demokratski dijalog zainteresiranih društvenih subjekata koji bi doveo do rješenja koja su zakonita i prihvatljiva svim zainteresiranim građanima, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene