Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik je uvjeren da će Pride dobro proći premda nervoza oko samog događaja postoji, ali nada se kako će se sve odviti na razini na kojoj treba.


Neću sudjelovati u povorci, došao sam danas da izrazim podršku organizatorima, kazao je predsjednik Ivo Josipović nakon razgovora s predstavnicima udruge Kontra, Iskorak i Domine koji će organizirati splitski gay pride koji bi se trebao održati 9. lipnja.

>> 'Antonija Bilić je neizravna žrtva Gay pridea u Splitu'

Predsjednik je uvjeren da će pride dobro proći premda nervoza oko samog događaja postoji, ali nada se kako će se sve odviti na razini na kojoj treba. Glede brojnih prigovora protiv održavanja gay pridea Josipović je kazao kako su i ti prigovori demokracija. Predsjednik je poručio i kako se mora poštivati različitost svih građana, a splitski gay pride je test koji se mora proći. S predstavnicima udruga predsjednik je, osim o prideu, razgovarao i o pitanjima ekologije i ljudskih prava. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.