Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišli zbog nezadovoljstva

Josipović se nada povratku sindikata u GSV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović kazao je kako se nada da će se čim prije steći uvjeti da se sindikate vrate u rad Gospodarskog socijalnog vijeća , iz kojega su nedavno izašli nezadovoljni vladinim prijedlogom novog Zakona o radu.

Nije dobro da GSV radi bez sindikata. Nadam se da će se uskoro steći uvjeti za povratak sindikata u to tijelo, kazao je Josipović odgovarajući na novinarsko pitanje nakon posjete gradskom poglavarstvu Gline. Dodao je da je više puta ponovio kako vladine mjere gospodarskog oporavka treba podržati. 'No, osobno bih volio da se brže provode', dodao je predsjednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utemeljena na zloporabama 'Odluka Gospodarsko-socijalnog vijeća je rezultat ucjene' Slika nije dostupna Zajedno za oporavak Kosor pozvala sindikate natrag u GSV

'Uvijek upozoravam da je socijalna pravednost važna u ovakvim situacijama, odnosno da se trošak mjera pravilno i razmjerno rasporedi i da se u poreznom sustavu isprave nepravilnosti', ustvrdio je Josipović. Tijekom posjeta Glini Josipović je obišao kaznionicu u kojoj se gradi novi objekt s više od 400 mjesta, a u sjedištu grada sastao se s lokalnim dužnosnicima. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene