Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo nam je poticaj da budemo bolji'

Josipović promaknuo 131 pripadnika Oružanih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović promaknuo je danas 131 pripadnicu i pripadnika OS RH.

'Oluja je snažno obilježila noviju hrvatsku povijest', naglasio je Josipović dodavši kako pred Hrvatskom danas stoje novi izazovi. Među zadaćama koje nam predstoje je, po njegovim riječima, i modernizacija i prilagodba Hrvatske međunarodnom sustavu obrane.

U tom smislu izrazio je uvjerenje da će Hrvatska biti jednako uspješna u međunarodnoj suradnji kao što je bila pri ulasku u EU.

>>
Josipović o turizmu: Konačna ocjena tek na kraju sezone

Po njegovim riječima, i unatoč problemima s kojima se suočavamo, Hrvatska je prepoznata u međunarodnoj zajednici.

Obraćajući se promaknutima i pohvaljenima Josipović je priznao kako je moguće da na tom popisu bude nepravde odnosno da se na njemu ne nađu neki koji jesu zaslužni.

'Oluja je bila odlučujuća bitka za oslobođenje Hrvatske i vođena je po svim načelima modernog ratovanja', rekao je načelnik glavnog stožera OS RH Drago Lovrić, a ministar obrane Ante Kotromanović je ustvrdio da je oslobađanje generala Gotovine, Čermaka i Markača dokaz kako smo 'čisti kao suza'.

Kotromanović je rekao i da je u životu svakog vojnika promaknuće najvažnija stvar koja ga motivira te napomenuo kako moramo gledati u bolju budućnost što podrazumijeva bolje Minstarstvo obrane i bolje Oružane snage.

'Trebamo biti bolji, čvršći i jači te primjer malim zemljama u okružju', poručio je ministar obrane. Među promaknutima na svečanosti u Hrvatskom vojnom učilištu 'Petar Zrinski' su i general-bojnik Mirko Šundov koji je dobio čin general-pukovnika te brigadir Boris Šerić koji je promaknut u čin brigadnog generala.

'Ovo nam je poticaj da radimo još bolje i motiviramo druge', rekao je Šundov koji se zahvalio u ime svih odlikovanih, promaknutih, nagrađenih i pohvaljenih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Zoran Milanović i Mario Banožić Svečani dan Pogledajte rukovanje Milanovića i Banožića: Konačno se našli na istom mjestu, bilo je neizbježno

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene