Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom obljetnice priznanja

Josipović: Prihvaćanje europskih vrijednosti od međunarodnog priznanja do referenduma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović danas je u Vukovaru izjavio kako dan međunarodnog priznanja RH predstavlja i simboličan čin hrvatskog prihvaćanja europskih vrijednosti, koji je kulminirao zaključivanjem pregovora s EU.

Predsjednik Ivo Josipović u Vukovaru  je izrazio nadu da će hrvatski građani postignuta dostignuća u prihvaćanju europskih vrijednosti prepoznati i na referendumu.

'Međunarodno priznanje Hrvatske čija se 20. obljetnica danas obilježava, nije puko diplomatsko priznanje već priznanje koje je Hrvatsku svrstalo u red međunarodno priznatih država sa svim onim mogućnostima koje pruža međunarodno pravo, uključujući pravo na obranu i sudjelovanje u obrani svim onim sredstvima koje poznaje međunarodno pravo' rekao je predsjednik.

Na pitanje novinara je li se Hrvatska gospodarski vratila na stanje prije Domovinskog rata, predsjednik Josipović je kazao kako prema svim objektivnim pokazateljima Hrvatska još uvijek nije dostigla parametre gospodarskog razvoja od prije rata.

'Uvjeren sam da će i buduće članstvo u EU biti dobar poticaj i sredstvo za naš gospodarski napredak. O nama ovisi kako ćemo to sredstvo iskoristiti, ali imam povjerenje da samopouzdanje i vizija postoje u Hrvatskoj i da ćemo osjetiti poboljšanje', komentirao je.

Također je ocjenio kako se moglo i morat će se više učniti za gospodarski oporavak Vukovara, ali upozorio je, mora jačati svijest građana da država ne može sve.

'Moramo razvijati ideju poduzetništva, ideju vlastitog samopouzdanja u znanosti, obrazovanju i sportu pa i u gospodarstvu i to je, čini mi se, dio reformi koje moramo učiniti u Hrvatskoj', kazao je.

Predsjednik Josipović u Hrvatskom je domu u Vukovaru nazočio obilježavanju 14. godišnjice od završetka procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja i odlaska snaga mirovnih snaga UNTAES-a iz Republike Hrvatske. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ilustracija Budućnost pred vratima Hrvatska je ušla u najužu jezgru jednog od najjačih globalnih sustava: Iduća godina mogla bi biti presudna


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene