Obavijesti Pretražite Navigacija
Sporni prijevoz vojnim gliserom

Josipović: Prijevoz je učinjen sukladno ugovoru Teatra i Ministarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured predsjednika RH objavio je priopćenje u povodu današnjih izjava u Saboru da je vojni gliser ljetos i neovlašteno korišten za prijevoz gostiju kazališta Ulysses.

'Povodom izjava izrečenih tijekom današnjeg aktualnog sata, Ured Predsjednika Republike Hrvatske želi naglasiti sljedeće: Predsjednik Republike odobrio je posjet Vangi na traženje Teatra Ulysses, a ne zastupnika SDP-a. Predsjednik Josipović smatra da je Vanga nacionalno dobro koje, ako nema sigurnosnih zapreka, treba biti pod jednakim uvjetima dostupno svim građanima.

Pročitajte i ovo Kod Osijeka vrhunac vodenog vala - 1 vrhunac vodenog vala u Osijeku VIDEO Pogledajte kako su službe iz poplave spašavale ekipu Dnevnika Nove TV: "Kapa dolje dečki, hvala vam" Glasanje u Saboru - 14 peglale se kartice Objavljeni troškovi zastupnika - stanovi, putovanja, automobili: Pogledajte koji su najviše potrošili

U svom odgovoru u Saboru, ministar Vukelić nije doveo u pitanje samo dopuštenje, već način na koji ga je Teatar ostvario. Prijevoz vojnim brodom je, kako je Predsjednik usmeno izviješten, učinjen sukladno ugovoru Ministarstva i Teatra. Ured Predsjednika i Predsjednik Republike nisu provjeravali tko su bili članovi Teatra i njihovi gosti i koja je njihova stranačka pripadnost.

Nadalje, u svom odgovoru u Saboru ministar Vukelić naveo je kako je bilo više slučajeva neprimjerenog korištenja vojnih brodova. Ured Predsjednika ističe kako je Ministarstvo obrane uz njegovu suglasnost potpisalo Ugovor kojim je uređeno korištenje vojnih brodova i da je odgovorno za njegovu provedbu. Predsjednik Republike podržava Ministarstvo u kvalitetnoj provedbi ugovora te će zato zatražiti izvješće od Ministarstva o uočenim nepravilnostima i zajedno s Ministarstvom učiniti potrebno da se uočene nepravilnosti ne ponavljaju.

Predsjednik Republike se nada da će se na Brijunima nastaviti različite kulturne aktivnosti i posjete građana', kaže se u priopćenju koje je potpisala pročelnica Odjela za informiranje Danja Šilović Karić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene