Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dvodnevni službeni posjet

Josipović: Pokušavam biti od koristi koliko mogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako od posjeta članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Zagrebu očekuje novi poticaj zajedničkom radu na rješavanju otvorenih pitanja.

U razgovoru za 'Nezavisne novine' iz Banje Luke, Josipović je istaknuo kako su sva otvorena pitanja prije svega rezultat raspada bivše SFRJ, a s obzirom da je njihovo rješavanje u nadležnosti vlada dvije zemlje, državni vrh Hrvatske i BiH imaju zadaću dati politički poticaj njihovu rješavanju.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

'Nadam se da ćemo zajedno pozvati na sastanak Međudržavno vijeće (za suradnju) čim to bude moguće odnosno čim u BiH bude ustrojeno Vijeće ministara', kazao je hrvatski predsjednik. Josipović je iskazao zadovoljstvo činjenicom da se i njega i Hrvatsku u BiH doživljava kao prijatelje i partnere kojima se dolazi s povjerenjem te kako postoji spoznaja da Hrvatska ima kapaciteta pomoći u rješavanju poteškoća, prenosi list.

>> Prijateljski razgovori na Pantovčaku

'Pokušavam biti od koristi koliko mogu. Mislim da je važno razbiti strahove, pomoći da se stvori makar minimalno povjerenje', prokomentirao je Josipović učestale susrete s političarima iz BiH. Ocijenio je kako je za BiH važno shvatiti da onaj tko je u određenom trenutku jači ima i obvezu dati više.

'Moj savjet je uvijek isti: dogovorite se tako da nitko ne bude na gubitku', kazao je Josipović odbijajući svaku mogućnost da se Hrvatska miješa u unutarnje poslove BiH. To je besmislica. O BiH s političarima i dužnosnicima iz BiH razgovaraju predstavnici niza zemalja', istaknuo je hrvatski predsjednik.

Ustvrdio kako i on osobno i Hrvatska poštuju Ustav BiH kojima je predviđena jednakopravnost tri naroda i svih građana. 'Na žalost, nizom intervencija ta je jednakopravnost za Hrvate u ovom trenutku donekle umanjena no nadam se i vjerujem da će se to ispraviti', kazao je Josipović. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene