Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno brodogradilište

Josipović na Korčuli: Posla ima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović podržao je dobar primjer poslovanja na Korčuli, a još pozitivnije je što se radi o brodogradilištu.

Netom poslije krštenja ‘Iceborg’ je prvi put zaplovio. Brod dug sto metara druga je ovogodišnja novogradnja koje je korčulansko brodogradilište LEDA isporučilo nizozemskom partneru brodogradilištu Peters. 'Pokazalo se da Hrvatska zna, može i hoće graditi brodove', rekao je Josipović.

Pročitajte i ovo Suđenje za aferu Uljanik - 4 119 milijuna eura Počelo suđenje u slučaju Uljanik: Optuženi se izjasnili o krivnji, ne pristaju na naknadu štete Tragedija u Trogiru U Trogiru FOTO Reporterka Dnevnika Nove TV donosi detalje tragedije u kojoj je poginuo radnik: "Čini se da su propale terase..."

>> Škverani u brizi, Kraljevica bez ponuđača

Korčulansko brodogradilište Leda u proteklih deset godina isporučila je čak 21 brod za nizozemskog naručitelja. Posla ima, a radnici zadovoljni. 'Plaće su uredne, plaće su 35 posto iznad prosjeka županijskih plaća', kaže Srećko Marini, generalni direktor brodogradilišta Leda. I to sve, kažu, bez državnih poticaja.

'Vrlo često idem po Hrvatskoj, i nažalost slušam priče u neuspjehu. Ovo je priča o uspjehu’, rekao je Josipović. No predsjednik nije mogao izbjeći pitanja o slučaju Matvejević. Predsjednik udruge sudaca Đuro Sesa preko medija je upitao predsjednika Josipovića je li provjerio točnost informacije da je iz njegova ureda izjavljeno kako je pravomoćna presuda Matvejeviću 'svinjska'. Josipović isprva nije znao o čemu je riječ.

Nakon što se informirao, Josipović je poručio Sesi kako je bizarno da se Udruga hrvatskih sudaca, u situaciji kada pravosuđe opterećuju brojni problemi, bavi kuloarskim pričama tko je kako ocijenio neku presudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene