Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ističe rok za prijavu troškova

Josipović na kampanju potrošio 9 milijuna, a Bandić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izabrani predsjednik Ivo Josipović svoju je novu funkciju platio 9 milijuna kuna! Koliko je Milana Bandića stajao gubitak predsjedničke utrke, još se ne zna.

Stvari bi mogle biti jasnije sutra ujutro, jer u ponoć istječe rok u kojemu dvojica kandidata o troškovima kampanje moraju izvijestiti Državno izborno povjerenstvo. Kampanju su temeljili na pravednosti, pa takvo izvješće žele i predati Državnom izbornom povjerenstvu. I samo nekoliko sati prije krajnjeg roka za predaju, izvješće o financiranju predsjedničke kampanje Ive Josipovića je kod neovisnog revizora.

Pročitajte i ovo Predsjednik DIP-a Radovan Dobronić Konferencija za medije DIP objavio podatke o izborima, na dva mjesta će se ponoviti: "Po pitanju izlaznosti su bitne dvije stvari" Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija

'Mi smo potrošili 8.949.505 kuna', kaže Štefanija Balog, financijska direktorica stožera Ive Josipovića. Od toga je SDP donirao oko 6 milijuna i 800 tisuća kuna. Od pravnih osoba Ivo Josipović je dobio 545 tisuća, a od fizičkih 969 tisuća kuna. Sam si je donirao 500 tisuća kuna, a to je novac, koji je dobio iz državnog proračuna. 'Najviše je otišlo na TV, drugi po redu je vanjsko oglašavanje, treće tiskovina po skupoći, četvrti radio, onda imamo promidžbene materijale', tvrdi Balog.

Milan Bandić nije se skrivao od medija tijekom kampanje, a cijelo se vrijeme kleo u transparentnost svojih donatora. No, danas je Bandićev stožer odlučio šutjeti oko financija. Informacije su ostale nedostupne i nakon mnogo poziva, no ipak, do ponoći moraju zbrojiti donatore i potrošnju te predati izvješće Državnom izbornom povjerenstvu. Niti izborni gubitnik, niti izabrani predsjednik nemaju razloga za strah, jer sve i da im računi ne štimaju u lipu, kunu ili milijun, sankcija nema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene