Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izraz sućuti predsjednika

Josipović: Milka Planinc je zadužila Hrvatsku i zaslužila poštovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je poruku sućuti obitelji hrvatske političarke Milke Planinc, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

'Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti poštovane Milke Planinc. Svojim sudjelovanjem u antifašističkoj borbi i zalaganjem za ideale socijalne pravde zadužila je Hrvatsku i zaslužila poštovanje', stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića.

Pročitajte i ovo PR Zaželi želju Milka ispunjava tri najnježnije želje za svoj 120. rođendan! Slika nije dostupna MONDELEZ INTERNATIONAL Novo istraživanje pokazalo: Nježnost je ključ za sreću

>> Umrla Milka Planinc

Nekadašnja hrvatska političarka Milka Planinc umrla je jutros nakon duge i teške bolesti u zagrebačkoj bolnici 'Vuk Vrhovec' u 86. godini, potvrđeno je danas iz kruga njezine obitelji.

Milka Planinc je rođena 1924. godine u Drnišu. Od 1941. godine je sudionica antifašističkog rata, a u vodstvu Saveza komunista Hrvatske je od 1959. godine. Od 1968. bila je članica Izvršnog komiteta Centralnog komiteta SKH.

Nakon sloma Hrvatskog proljeća Milka Planinc izabrana je za predsjednicu CK SKH, a tu je funkciju obavljala sve do 1982. kada je izabrana za predsjednicu Saveznog izvršnog vijeća i na toj je funkciji bila do 1986. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene