Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovoreno na summitu srednje Europe

Josipović i Nikolić sastat će se u jesen!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik RH Ivo Josipović još je jučer najavio kako će se zalagati za širenje EU na istok, a danas su on i njegov srbijanski kolega Tomislav Nikolić rekli kako će se sastati ove jeseni.

Svečanim dočekom s počasnom gardom u bratislavskom dvorcu počeo je u četvrtak drugi dan 18. summita predsjednika država srednje Europe koji će razgovarati o oporavku regije nakon gospodarske i financijske krize.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti" Slika nije dostupna Uskoro službeni sastanak Nikolić o Josipoviću: Čim i gdje god pozove, ja ću doći!

Na summitu sudjeluje i hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je u srijedu najavio kako će se zalagati za nastavak proširivanja Europske unije na zemlje jugoistoka Europe.

Sastanak okuplja 20 šefova država, a bit će i prilika da za istim stolom sjede srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i kosovska predsjednica Atifete Jahjaga.

>> Josipović: Zagovarat ću širenje EU-a na jugoistok

Summit koji će tražiti strategiju oporavka Europe u krizi i poticaje za obnovu održivog razvoja i sprečavanje budućih sličnih gospodarskih i financijskih kriza, počeo je u srijedu koncertom slovačke filharmonije, uz nazočnost, između ostalih i predsjednika Europskoga vijeća Hermana van Rompuya.

Bliža gospodarska suradnja, vjeruje slovački organizator, put je prema rješavanju postojećih ekonomskih i socijalnih problema regije. Na okruglom stolu sudionici će raspravljati o mogućnostima jačanja regionalne suradnje među članicama i nečlanicama Unije.

Uz Josipovića, na bratislavskom summitu uz domaćina, slovačkog predsjednika Ivana Gašparoviča, sudjeluju i predsjednici Austrije, Rumunjske, Crne Gore, Estonije, Makedonije, Litve, Ukrajine, Poljske, Latvije, Bugarske, Moldavije, Mađarske, Albanije, Slovenije, Češke, Srbije, Kosova, te predsjednik predsjedništva Bosne i Hercegovine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene