Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak legende

Josipović i Jovanović uputili pisma sućuti obitelji Rogošić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom smrti Veljka Rogošića predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović uputili su sućut obitelji Rogošić.

'Sa žalošću sam primio vijest o smrti maratonca Veljka Rogošića koji je za života postao legenda hrvatskog i svjetskog plivanja. Svladavajući valove Jadranskog i drugih mora, isplivao je nebrojene kilometre i postavio mnoge rekorde, pomicao granice ljudskih mogućnosti. Kao višestruki svjetski prvak i maratonac primio je nagrade najviših svjetskih sportskih foruma, uživao najveći ugled i širom naše domovine, koju je, kao i svoja Kaštela i Split, proslavio sjajnim rezultatima. Spomen na njega ostat će trajno upisan u povijest hrvatskih sportskih dostignuća', stoji u sućuti predsjednika Josipovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MORALNA I INTELEKTUALNA VERTIKALA Umrla ugledna znanstvenica i humanistica dr. Olga Carević Milanović u Petrinji Pozvao na čvrstu solidarnost Predsjednik Milanović izrazio sućut obiteljima stradalih u potresu: "Nitko ne smije ostati prepušten sebi, ljudima treba pružiti nadu"

>> Odlazak legende: Preminuo je Veljko Rogošić

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović također je uputio izraze sućuti obitelji legende hrvatskog plivanja.

'Molim vas primite izraze iskrene i duboke sućuti u moje osobno ime i u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Smrću Veljka Rogošića Hrvatska je izgubila legendu hrvatskog plivanja i velikog sportaša koji je svojom upornošću, pristupom i rezultatima zauvijek obilježio hrvatsko plivanje i svjetski sport', stoji u brzojavu sućuti ministra Jovanovića.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene