Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporazum Tuđman-Izetbegović

Josipović i Izetbegović se složili oko graničnog pitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O položaju Hrvata u BiH na marginama Međunarodne konferencije o pomirenju razgovarao je i predsjednik Josipović s novoizabranim bošnjačkim članom BiH predsjedništva, Bakirom Izetbegovićem.

Zaključili su kako pozicija Hrvata treba biti jednakopravna s dva druga konstitutivna naroda. Kada je riječ o problemu graničnog pitanja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine trebalo bi ga riješiti, smatraju, na temelju neratificiranog Sporazuma koji su potpisali bivši hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i bivši predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

>> Izetbegović: Treći entitet s hrvatskom većinom je utopija

'To je jedan o mogućih načina rješavanja otvorenih graničnih pitanja između Hrvatske i BiH. Mislim da taj Sporazum u dobroj mjeri zadovoljava interese obiju državi i načelo da granice bivših republika postaju granice današnjih država', istaknuo je predsjednik Josipović.

'Mislim da je dobro da je predsjednik Josipović potvrdio da je spreman raditi na bazi ranijeg sporazuma predsjednika Tuđmana sa predsjednikom Izetbegovićem. Moje mišljenje je jednako', rekao je Bakir Izetbegović, bošnjački član predsjedništva BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene