Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Put izlaska iz krize'

Josipović: Fiskalni pakt EU-a pruža optimizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je da ugovor o fiskalnoj disciplini, koji bi europski čelnici trebali usvojiti u petak, formalno ne obvezuju Hrvatsku, ali se ona mora odgovorno ponašati ako želi izaći iz krize.

‘Sporazum pruža optimizam da je Unija našla put izlaska iz krize, uređujući pravila financijskog ponašanja zemalja članica’, rekao je Josipović na zajedničkoj konferenciji za novinare s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom koji boravi u posjetu Hrvatskoj.

Upitan kako će ugovor utjecati na Hrvatsku, Josipović je odgovorio da nas on formalno ne obvezuje. ‘Ali, ako želimo izaći iz krize, moramo se, sa sporazumom ili ne, ponašati na odgovoran način’, istaknuo je hrvatski predsjednik.

On ne vidi ništa sporno u najavljenim prosvjedima protiv sporazuma koji bi šefovi država i vlada EU-a trebali potpisati u petak, drugog dana summita u Bruxellesu. ‘U Europi i Hrvatskoj imate ljude koji drugačije misle i to moraju slobodno izraziti’, rekao je Josipović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica" Slika nije dostupna LAKŠA PROMETNA NESREĆA Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

>> EU dogovorio fiskalnu disciplinu, predložili otpis dugova Grčkoj

Čelnici 25 zemalja članica u petak će potpisati ugovor o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji, koji je namijenjen jačanju fiskalne discipline kako bi se ubuduće izbjegle dužničke krize u pojedinim zemljama eurozone. Samo su Velika Britanija i Češka odlučile da neće potpisati novi fiskalni pakt. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene