Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Sanaderu

Josipović: Ja bih došao pred Povjerenstvo i bez poziva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednika Ivu Josipovića brine nesrazmjer između vlasništva i upravljačkih prava u slučaju Ine.

Njega su novinari u Novom Vinodolskom upitali za komentar o vraćanju neuručenog poziva Saborskog povjerenstva za ispitivanje o privatizaciji Ine, bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Josipović je kratko odgovorio kako bi se on pojavio pred Povjerenstvom i bez pisanog poziva. od Povjerenstva očekuje, ističe, da se pozabavi i političkim aspektom slučaja, jer to isto tako spada u njegovu nadležnost.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

>> Kunst: Zašto svi govore o 25 plus jednoj, a ne 26 posto dionica

Predsjednik Josipović danas se za posjeta Novom Vinodolskom susreo s gradonačelnikom Olegom Butkovićem i suradnicima te primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom. Predsjednik Josipović je sudjelovao u radu svečane sjednice gradskog vijeća, nakon sastanka, zatvorena za javnost, s gradskim vodstvom i županom.

Zatražena potpora za nastavak gradnje autoceste

Predsjedniku su predstavljeni gradski razvojni projekti koje je on podupro, rekao je na sjednici Butković. Župan Komadina kazao je da je od predsjednika zatražena potpora za nastavak gradnje autoceste od riječke obilaznice do Žute Lokve, realizacija ravničarske pruge te obnova krčke zračne luke.

Predsjednik Josipović je, podsjetivši na važnost Novog Vinodolskog u povijesti i u području prava, zahvaljujući Vinodolskom zakoniku nastalom 1288., aktivnom institutu za ljudska prava. Naglasio je da treba ojačati taj institut radi stjecanja statusa izvrsnosti. Govoreći o gospodarskom stanju u zemlji, istaknuo je da su potrebne hitne reforme.

Svako zaostajanje je kobno jer se time u EU ne ulazi kao ravnopravan partner, naveo je. Reforme nisu pitanje jedne političke stranke i jedne vlade, jer će ih biti vjerojatno trebati provoditi dvije i više vlada.

Nakon Novog Vinodolskog, Josipović u Crikvenici

Nakon Novog Vinodolskog Ivo Josipović posjetio je Crikvenicu. Tijekom posjeta Crikvenici održao je radni sastanak s crikveničkim gradonačelnikom Damirom Rukavinom i suradnicima, s članovima Gradskog vijeća i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom. Prije sastanka, zatvorenog za javnost, gradonačelnik Rukavina rekao je da će jedna od važnijih tema biti privatizacija hotelskog poduzeća 'Jadran', pri čemu je istaknuo da se gradski čelnici zauzimaju za to da 'Jadran' očuva cjelovitost, to jest da se u privatizaciji ne dijeli.

Nakon sastanka predsjednik Josipović je izjavio da je upoznat sa stanjem Crikvenice te s razvojnim projektima. Izrazio je zadovoljstvo, kako je rekao, vidljivim optimizmom, ambicijama i željom čelnih ljudi grada. Na kraju posjeta Crikvenici predsjednik je obišao crikveničku Thalassotherapiju, specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju bolesti respiratornih organa i lokomotornog sustava. (B.V./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene