Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik za to nije znao

Usred istrage USKOK-u informacije cure kao kroz sito: Kako je moguće da je Rimac uopće uspjela pronaći bubicu u autu?

Istraga u aferi Vjetroelektrane nastavljena je i danas. Za petero osumnjičenika određen je istražni zatvor.

Sud je odredio istražni zatvor za petero osumnjičenika u aferi vjetroelektrane. Riječ je o Josipi Rimac, Ružici Njavro, Anti Sladiću, Nataši Turbić i Marinku Tokmačiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj kompromitiran, ali... Ruši li "bubica" istragu u velikoj aferi? Stručnjak otkriva koliko je teško pronaći uređaj velik svega nekoliko milimetara Slika nije dostupna ''Kad duva, ti puniš džep'' Što su sve snimile bubice u automobilu i kući Josipe Rimac: ''Ante ti je rekao da, ako to poguramo, sigurno računaš na svojih 500.000 kuna''

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić izvijestio je da je posebno snažno odjeknula informacija da je istraga probijena, nakon čega se pojavila i informacija da je prvoosumnjičena Josipa Rimac prijavila prisluškivanje jer je u automobilu pronašla bubicu.

Odvjetnik Josipe Rimac Željko Gulišija za Dnevnik Nove TV je na pitanje ima li saznanja o tome da se istraga ''raspala'' jer je Josipa Rimac pronašla prislušni uređaj u automobilu, rekao da je čuo takva nagađanja. ''Ja za to ne znam, znam to od medija'', kaže Gulišija.

Dodaje da će o daljnoj strategiji razmišljati nakon odluke USKOK-a o žalbi na određivanje istražnog zatvora.

''Moji argumenti su da se dokazna građa USKOK-a temelji na posebnim dokaznim radnjama, odnosno prisluškivanju. Ako imaju rezultate iz tih snimanih razgovora, smatram da svjedoci koji bi trebali biti saslušani nisu relevantni za postupak'', kaže Gulišija. Dodao je da Rimac nije u najboljem stanju, ali da je čvrsta.

Važan detalj u ovoj priči svakako će biti i raspetljavanje priče oko uređaja za prisluškivanje i kako je moguće da ju je Josipa Rimac pronašla. ''Tu ćemo se opet vratiti na onaj stari problem u svim velikim akcijama USKOK-a, a to je da im informacije o istragama, koje bi trebale biti tajne, cure kao kroz sito'', istaknuo je Domagoj Mikić.

Valjda dodati i da je raspisana potraga za još dvoje osumnjičenika koji imaju dvojno državljanstvo i trenutačno nisu dostupni hrvatskim vlastima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene