Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dao intervju za DW

Ostojić o Perkovićevom izručenju: Nijemci danas dolaze, ne možemo čekati sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S ubojstvom Đurekovića apsolutno nikakav dodir nemam, rekao je Perković u intervjuu. Ministar Ostojić uoči sjednice Vlade rekao je kako njemačka policija danas dolazi na dogovor.

'Njemacke SIRENE danas dolaze na dogovor s hrvatskom policijom oko detalja i dogovora oko izručenja Perkovića koje bi se moglo dogoditi ovih dana. Policija ne moze čekati odluku ustavnog suda osim ako ne donesu privremenu mjeru', rekao je u četvrtak uoči sjednice Vlade ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Pročitajte i ovo Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade Susjedi pale svijeće na ulazu zgrade u Makarskoj gdje je nakon sukoba s muškarcem preminula 73-godišnjakinja Preminula na mjestu događaja Gurnuo stariju ženu i udario joj psa, nakon toga je umrla: 40-godišnjak uhićen zbog smrti iz nehaja

Josipe Perković u intervjuu za Deutsche Welle govorio je o optužbama za ubojstvo.

'S ubojstvima nemam nikakvu vezu. Davno sam rekao, s ubojstvom Đurekovića apsolutno nikakav dodir nemam kao ni dodir s bilo čijom smrću. Bavio sam se klasičnim obavještajnim poslom, zaštitom hrvatske teritorije', rekao je Josip Perković u intervjuu za DW, ali tko je dao nalog za ubojstvo nije htio reći.

'Vidite, ja ne bih to komentirao jer nemam temeljnih podataka o tim istragama', objasnio je.

FOTO Perkovića čeka smještaj u Munchenskom zatvoru u kojem je bio i Adolf Hitler

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je izručenje bivšeg šefa jugoslavenske i hrvatske tajne službe Njemačkoj, a njegov odvjetnik Anto Nobilo na tu je odluku podnio ustavnu tužbu.

Dok se ne odluči o ustavnoj tužbi, od Ustavnog suda tražu se da privremeno zaustavi izručenje. Domaći sud već je obavijestio kolege u Njemačkoj kako je spreman predati Perkovića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene