Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josip Leko rekao je da je odluka o tome da se unutarstranački izbori SDP-a održe u travnju donesena jednoglasno.


Nakon 13-satne sjednice Glavnog odbora SDP-a njegov predsjednik Josip Leko izjavio je da je odluka o tome da se unutarstranački izbori održe u travnju, a ne kako je ranije predlagalo stranačko predsjedništvo već u ožujku, donesena jednoglasno, kao i ona o izvješću o učincima stranačke kampanje na nedavnim parlamentarnim izborima, odnosno da je sve bilo demokratski i bez iti jedne osobne uvrede.

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Domagoj Hajduković: "SDP je neupitno lider oporbe" Slika nije dostupna Bernardić ostaje na čelu stranke, Opačić i Mrsić se izvukli s opomenom

Glavni odbor smatra da su 2. travnja prvi krug izbora i tjedan dana kasnije eventualno drugi krug te stranačka konvencija koja će se održati 16. travnja najbolja rješenja, rekao je Leko novinarima.

Na pitanje novinara zašto je sve tako dugo trajalo, odgovorio je da je stranka izgubila vlast i da je to moment u kojem se reagira na analitičan način. Nije pri tom bilo niti jedne osobne uvrede, izjavio je Leko.

Zlatko Komadina, koji je za sada jedini najavio da će se kandidirati za predsjednika stranke i koji se zauzimao da se unutarstranački izbori održe u travnju, a ne 12. ožujka za što se zauzimao sadašnji stranački predsjednik Zoran Milanović, čestitao je kolegama jer su, kako je kazao, pokazali da imaju snage za promjene.

Ne bih rekao da su datumi održavanja izbora u travnju moja pobjeda, odluka je donijeta jednoglasno, rekao je Komadina ocijenivši da je rasprava dobro prošla i da se SDP ne želi dovesti u situaciju da se bavi sam sa sobom.

Novinari su Komadinu pitali je li vidio što je na Facebooku napisao Ranko Ostojić, koji inače nije član Glavnog odbora SDP-a.

A kad bih vidio, odgovorio je Komadina, a nakon što su mu novinari prepričali da se Ranko Ostojić pogrdnim riječima obrušio na Komadinine zagovaratelje za predsjednika SDP-a, Bernardića, Rajka Ostojića i Baldasara i uz ostalo napisao da nisu pravi SDP-ovci već „obični lešinari“, Komadina je odgovorio da je on u SDP-u od 1990., da je više puta biran na najviše stranačke funkcije kao i za župana. Ako to nije dosta, ne znam što je, ustvrdio je Komadina.

Zoran Milanović nije došao pred novinare. Izjave su još dali Ingrid Antičević Marinović i Branko Grčić koji su također rekli da je rasprava bila žustra, ali demokratska, da je bilo različitih mišljenja, ali da su sve odluke donijete konsenzusom.

Grčić je dodao da nikako nije bila onakva kako su izvještavali pojedini portali.

Ustvrdio je da SDP iz parlamentarnih izbora nije izišao kao gubitnik te da što prije, ojačan mora krenuti u bitku u Hrvatskom saboru.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju