Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko potvrdio je novinarima da će Sabor od rujna imati novi konferencijski sustav s elektroničkim glasovanjem u Sabornici.


Elektroničko glasanje povećat će odgovornost svakog zastupnika, rekao je Josip Leko novinarima, nakon komemoracije uz jamu Jazovka.

Vezani članci Ivan Klešić, glavni državni revizor DORH podignuo 23 optužnice protiv političara i stranaka: Godišnje zbog korupcije nestaje oko 120 milijardi eura Ministrica Divjak s učenicima (Foto: Ministarstvo obrazovanja) - 6 Zastupnici će u Saboru sutra raspravljati o povjerenju ministrici Blaženki Divjak

Leko kaže da je takav sustav glasovanja osobno odavno želio 'da bi se se i danas i za deset, dvadeset i trideset godina znalo tko je, kako i za što glasao'.

'To je u cilju hrvatske javnosti, ali i u cilju hrvatske budućnosti, jer otvara mogućnost izučavanja odluka i akata Hrvatskog sabora i pojedinaca u tim odlukama', rekao je Leko.

VIDEO Novitet u sabornici koji nas je koštao 1,7 milijuna kuna

Sabor će jesensko zasjedanje početi 17. ili 24. rujna, što tek treba dogovoriti s Vladom i s predstavnicima saborskih klubova.

Upitan očekuje li vruću političku jesen, predsjednik Sabora je odgovorio da očekuje 'radnu političku jesen'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook