Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko potvrdio je novinarima da će Sabor od rujna imati novi konferencijski sustav s elektroničkim glasovanjem u Sabornici.


Elektroničko glasanje povećat će odgovornost svakog zastupnika, rekao je Josip Leko novinarima, nakon komemoracije uz jamu Jazovka.

Vezani članci Vili Beroš Na sastanku Beroša sa liječnicima zaključeno da će se problemi riješiti: "Obećao je da će na tome itekako poraditi, svi će dobiti potvrdu“ Aladrović i Malenica predstavili plan unaprjeđenja sustava socijalne skrbi - 1 Kako je reporter Dnevnika Nove TV ministrima pokazao da će akcijski plan unapređenja sustava socijalne skrbi biti gotovo neprovediv: "Jako teško je odgovoriti na ovo pitanje..."

Leko kaže da je takav sustav glasovanja osobno odavno želio 'da bi se se i danas i za deset, dvadeset i trideset godina znalo tko je, kako i za što glasao'.

'To je u cilju hrvatske javnosti, ali i u cilju hrvatske budućnosti, jer otvara mogućnost izučavanja odluka i akata Hrvatskog sabora i pojedinaca u tim odlukama', rekao je Leko.

VIDEO Novitet u sabornici koji nas je koštao 1,7 milijuna kuna

Sabor će jesensko zasjedanje početi 17. ili 24. rujna, što tek treba dogovoriti s Vladom i s predstavnicima saborskih klubova.

Upitan očekuje li vruću političku jesen, predsjednik Sabora je odgovorio da očekuje 'radnu političku jesen'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook