Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijanski senator kod Bozanića

Josip Bozanić primio dr. Marcella Peru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskome dvoru u Zagrebu talijanskog senatora i nekadašnjeg predsjednika talijanskog senata dr. Marcella Peru, priopćila je voditeljica Ureda za odnose s javnošću Zagrebačke nadbiskupije, Matilda Kolić Stanić.

U pratnji senatora dr. Pere bili su veleposlanik Republike Italije u Republici Hrvatskoj Alessandro Pignatti Morano di Custoza i predsjednik zaklade Educational Initiative for Central and Eastern Europe (EICEE), Marcel Guranizo, navodi se u priopćenju. Poznati talijanski filozof i političar, bivši predsjednik Senata Marcello Pera u Zagrebu je predstavio svoju novu knjigu 'Zašto se trebamo zvati kršćanima'. Iako agnostik, Pera smatra kako upravo kršćanstvo Europu može izvući iz aktualne krize. Kršćanstvo je temelj europskog identiteta, kaže Pera.

Religiju u svom djelu ne spominje, ali kaže, kulturološki gledano, kršćanske vrijednosti važne su i za budućnost zajedništva europskih zemalja. Među brojnim prijateljima senatora Pere su i talijanski premijer Silvio Berlusconi te Papa Benedikt XVI., kojem se neobična knjiga svidjela, pa je za nju čak napisao i predgovor. 'To je doista neobično, ne znam je li dosad bilo sličnih slučajeva. Mislim da to nema veze sa mnom, nego s idejom same knjige. Papa vjeruje da je knjiga važna, pogotovo sada u doba moralne krize s kojom se suočavamo.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene