Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Uživajte u sunčanom četvrtku jer stižu velike promjene: Kiša, pljuskovi i popriličan pad temperature

Kišni dan u Zagrebu (Marko Lukunic/PIXSELL)
Kišni dan u Zagrebu (Marko Lukunic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Kišni dan u Zagrebu (Marko Lukunic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Najugodnije vrijeme, sunčano i uglavnom stabilno, u ostatku tjednu najavljeno je za četvrtak. Već će se u petak postepeno skupljati oblaci pa će kišiti u najzapadnijim predjelima. Za vikend će posvuda biti oblačno i nestabilno s kišom ili pljuskovima.

Četvrtak će započeti sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak,a u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Temperatura će biti približna jučerašnjoj, od 4 u gorju do 10 u ostatku unutrašnjosti, a uz obalu između 9 i 13 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ĆUDLJIVO VRIJEME Što nas čeka nakon tuče i oluje? Meteorologinja otkriva kad ćemo dočekati smirivanje vremena Kiša u Zagrebu Obucite se slojevito Ništa od roštiljanja za produženi vikend: Nakon kratke pauze opet stižu pljuskovi, grmljavinsko nevrijeme i zahladnjenje

U središnjoj Hrvatskoj nastavak dana neće donijeti neku znatniju promjenu. Ostat će pretežno sunčano, tek rijetko uz više oblaka može pasti poneki kraći pljusak. Uz jugozapadnjak se očekuje temperatura kao što je bila i u srijedu, negdje malo viša.

Bez promjene će biti i u Slavoniji, sunčano i uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren zapadnjak ili jugozapadnjak, a predviđena temperatura iznosit će ugodnih 20-ak stupnjeva.

U nastavku dana u gorju će biti nešto nestabilnije pa je uz više oblaka moguć i poneki pljusak. Puhat će jugozapadnjak uz koji će temperatura biti između 16 i 19 stupnjeva. Na Jadranu će biti sunčano, zapuhat će jugo, a temperatura će iznositi oko 20 stupnjeva.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, tek rijetko uz poneki lokalni pljusak. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a najavljena temperatura bit će od 19 do 22 stupnja.

U petak će se postupno skupljati sve više oblaka, kiše će biti na zapadu, a za vikend će svuda prevladavati oblačno s kišom ili pljuskovima. Oborine će biti najobilnije u noći sa subote na nedjelju, kada će se i temperatura osjetno sniziti.

I na moru će u petak biti nestabilnije, osobito na sjevernom dijelu, gdje će već tada biti kiše. Vikend će i Jadranu donijeti oblake, kišu ili pljuskove, obilnije u noći na nedjelju. Osim toga bit će i vjetrovito, uz umjereno i jako jugo, a u nedjelju na sjevernom dijelu i olujnu buru. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene