Nastavljena je potraga za nestalom surfericom u splitskom akvatoriju, koja je u ponedjeljak privremeno prekinuta zbog jakog nevremena.

Galerija


U utorak rano ujutro nastavljena je potraga za državljankom Meksika koja je nestala u visokim valovima dok je učila surfati na Braču. "U potragu su uključeni brodovi policije, lučkih kapetanija i Obalne straže, kao i potražni zrakoplov. Obalni rub Hvara u potrazi također pokrivaju lokalni vatrogasci", javlja morski.hr.

Vezani članci Slika nije dostupna Novinari posjetili američki nosač zrakoplova USS Harry Truman u Bračkom kanalu Slika nije dostupna Mišiću 15 godina zatvora zbog ubojstva Meksikanke na Marjanu!

Informacije o njezinu nestanku objavljene su na stranici nestali.hrgdje se navodi da se radi Valeriji Valderrami Santos (25). Djevojka je visoka 165 centimetara, ima kestenjastu ravnu kosu i kestenjaste oči. Srednje je tjelesne građe, a ispod lijevog oka, na jagodičnoj kosti ima manji ožiljak.

Djevojka je nestala u ponedjeljak oko 12:30 prilikom surfanja na moru između otoka Brača i Hvara, uslijed nevremena, navodi se na stranici nestali.hr.

U potrazi za surfericom angažirana su plovila iz sastava splitske Lučke kapetanije, Lučke ispostave iz Milne te jedno policijsko plovilo, a Obalna straža u koordiniranu potragu uključila je ophodni brod i helikopter. Od osam sati u potragu su uključeni pripadnici Vatrogasne postrojbe iz Hvara, koji pretražuju obalu otoka Hvara.

"Posljednja dojava o nestaloj surferici zaprimljena je je jučer, 24. rujna oko 13 sati od očevidaca s obale otoka Brača, koji su dojavili kako se nestala držala za dasku za jedrenje na udaljenosti oko 200 metara od Bolske obale, no, nažalost, u trenutku kada je pustila dasku u pokušaju da otpliva do obale, dogodio se nalet jakoga vjetra i visokih valova, nakon čega je ista nestala iz vidokruga.

Nedugo potom, u 16:03 u okviru zračne potrage, dasku za jedrenje nestale surferice uočio je pilot potražnog zrakoplova tipa 'Pilatus' iz sastava Obalne straže RH, na oko 3 nautičke milje jugozapadno od Bola, na otoku Braču", kazali su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.