Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena turista

KOLONE I ZASTOJI Naoružajte se strpljenjem, sezona još traje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je u tijeku još jedna velika smjena turista kojima lijepo vrijeme pogoduje. Iako smo u drugoj polovici kolovoza, još uvijek je podjednak broj turističkih dolazaka i odlazaka.

Većih kolona na prometnicama u subotu nije bilo osim na naplatnim kućicama. Ipak, vozilo se usporeno i u kolonama na gotovo svim važnijim cestama koje vode prema moru u oba pravca.

I dok jedni odlaze zadovoljni s odmora u Hrvatskoj, drugi su tek krenuli put mora i odmora. Od ranih jutarnjih sati u subotu pojačan je bio promet vozila na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak. Po potrebi se otvaraju ulazne i izlazne trake.

U splitskoj zračnoj luci, koja ove godine bilježi rast putničkog prometa od jedanaest posto, također je bilo živo. Promet je velikog intenziteta - oko 105 zrakoplova i negdje između 26 i 27 tisuća.

Pet i pol milijuna putnika prevezla je Jadrolinija u prvih sedam mjeseci ove godine. Do kraja godine očekuju rekordnih deset milijuna putnika što bi se, sudeći po gužvi, u Splitu lako moglo i ostvariti.

Pročitajte i ovo Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

IZBIRLJIVI TURISTI Iako ih je više nego ikad, naviše troše domaći

Ante Mrvica, koordinator Jadrolinije, kaže: 'Brodovi su puni u oba smjera, moja je procjena da će preko luke danas ovdje proći 30, 35 tisuća putnika što će zapravo vikend obilježiti s oko 50 tisuća putnika.'

Kolone na cestama - već standardno na naplatnim postajama Lučko, Rupa i Oštrovica. I dok se na naplatama čekalo - gužve na Krčkome mostu koji je usko grlo - u subotu nije bilo. Promet se preusmjeravao i ubrzavao već na autocesti, pa se kolona nije stvarala.

Zastoji i kolone na cestama očekuju se u nedjelju popodne i uvečer kada će mnogi - u zadnji čas krenuti put svojih domova. Stoga, ili krenite ranije ili se naoružajte strpljenjem - turistička sezona ipak još traje. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene