Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lokaliziran požar između Šišana i Medulina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 10 je sati u okolici Pule buknuo požar. Uzrok je još uvijek nepoznat.

Veliki požar koji je jutros oko 10,15 sati izbio na području između Šišana i Medulina, uhvatio je površinu oko 50 hektara gustog niskog raslinja i hrastove šume, doznaje se od zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nastala materijalna šteta Požar u Puli: Zahvaljujući brzoj intervenciji policije i vatrogasaca, nitko nije ozlijeđen Ilustracija U novogodišnjoj noći Noćas gorio krov osnovne škole u Puli, uzrok požara nije poznat

>> Veliki požar kod Mošćeničke Drage: Poginuo vatrogasac!

Prema njegovim riječima, velika vatrena stihija nošena jakom burom zadavala je probleme vatrogascima, koji su je nastojali okružiti sa svih strana i lokalizirati. U gašenju požara sudjelovalo je četrdesetak pripadnika pulske javne vatrogasne postrojbe te DVD-a Medulin, Ližnjan i Pule i jedan kanader.

Vatra je u jednom trenutku došla na udaljenost oko tristotinjak metara od jednog agroturističkog objekta, koji je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spašen.

Vatra se potom proširila i prema naselju Ševe, a konjančki klub "Medulin", čije je sjedište u blizini, evakuirao je konje.

Cesta iz Medulina za Pulu je u jednom trenutku bila zatvorena za promet, ali je potom ponovno otvorena.

Turisti koji su buru i nemogućnost kupanja odlučili iskoristiti za razgledavanje znamenitosti u Puli, morali su presijecati kolone i vraćati se natrag u Medulin. Vraćali su se u apartmane u strahu da će požar, koji se širi velikom brzinom, doći i do prometnica i tako onemogućiti odlazak.

>> Vatrena stihija: Požar zahvatio Selce, prijeti Novom Vinodolskom, turisti bježe u panici!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene