Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U okolici Zagreba zabilježen je već sedmi potres u posljednjih nekoliko dana. Tlo je podrhtavalo magnitudom 1.9


Okolicu Zagreba danas je pogodio novi potres, već sedmi u posljednjih nekoliko dana.

>> Poslijepodne se ponovno treslo kod Zagreba, jačina 2.0 prema Richteru

Vezani članci Remy Bossu i Magdalena Rendulić Razgovarali smo sa šefom organizacije čije objave mnogi u Hrvatskoj sa zebnjom iščekuju: "Ako postoji netko tko tvrdi da može predvidjeti potrese - maknite se od njega" Šteta od potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu Isti potres, različite brojke. Istražili smo zašto je tome tako: "Europski centar dobiva podatke iz različitih institucija..."

Prema informacijama Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), u 14:21 sati zabilježeno je podrhtavanje magnitude 1.9, s epicentrom kod Jablanovca, 13 kilometara od Zagreba.

Izvješća o eventualnim štetama zasad nema.

Voditelj Seizmološke službe: Ovo nije ni prvi, ni rijedak slučaj

O ovoj seriji potresa koji su se proteklih dana nanizali na zagrebačkom području pitali smo voditelja Seizmološke službe RH Vladu Kuka.

'Riječ je o seriji potresa nastaloj aktiviranjem epicentralnog područja sjeverozapadno od Zagreba. U nekoliko dana smo zabilježili nekoliko umjerenih i veći broj slabijih potresa, ali to nije ni prvi, ni rijedak slučaj da se tako nešto događa. Stoga iz samog toga ne treba raditi nikakav spektakl', rekao je Kuk za Dnevnik.hr.

Pojasnio je da se na istom području potresi i inače događaju te da ih je realno očekivati još. S obzirom da potrese nije moguće predvidjeti, nije moguće ni isključiti mogućnost nekog jačeg podrhtavanja, ali razloga za bilo kakvu paniku nema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook