Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez zraka bio preko 23 minute

Još jedan Hrvat upisan u Guinessovu knjigu rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Čolak, europski i svjetski rekorder i prvak u ronjenju na dah, postavio je novi Guiness rekord u ronjenju na dah.

Goran Čolak, europski i svjetski rekorder i prvak u ronjenju na dah, postavio je novi Guiness rekord u ronjenju na dah s prethodnim disanjem čistog kisika koji sada iznosi 23 minute i 01sekunde, te je tako nakon Zagreba uvrstio i Vir u Guinessovu knjigu rekorda.

Pročitajte i ovo Ilustracija naložena obdukcija U kući na Viru pronađena mrtva žena Ilustracija Burno na Viru Dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća optužen da vozi automobil koji ne smije: "Prijavljen je policiji"

Hrvat upisan u Guinessovoj knjizi rekorda 9 puta!

'Ne znam za svemir, ali na planeti Zemlji svakako sam jedini', odgovorio je Goran na pitanje novinara postoji li u svemiru netko tko može duže zadržati dah od njega, te objasnio kako se osjeća kao vlasnik gotovo nevjerojatnog rekorda.

'Osjećaj je lijep, sjajan, ali ovaj sam rezultat očekivao. Prva mi je emocija bila olakašnje što sam uspio napraviti ono što sam najavio, a sreća dolazi kasnije. Iskreno, volim osjećaj pobjede i radosti zbog postizanja zacrtanih ciljeva, no nakon pola sata idem dalje, odnosno sve ispočetka prema novim ciljevima', rekao je Čolak.

Općina Vir i VIR turizam d.o.o. pobrinuli su se da na najspektakularniji mogući način otvore 'Virsko ljeto' pa su na glavnom gradskom trgu ugostili projekt 'Pogled u plavo' kao i Gorana Čolaka, te tako svojim građankama i građanima te posjetiteljima Vira omogućili uzbudljiv i atraktivan vikend.

15 tisuća ljudi u obaranju Guinnessovog rekorda u vježbanju

Svi posjetitelji ponovno su imali prilike probati zaroniti u punoj ronilačkoj opremi i pogledati podvodnu izložbu fotografija jadranskog podmorja, fotografa Marjana Radovića, voziti se hrvatskim gumenjakom Vento 500 koji je imao svoju premijeru upravo na Otoku Viru.

Ove godine humanitarni dio projekta okrenut je prikupljanju knjiga za škole, vrtiće i knjižnice u poplavljenoj Slavoniji, pa su tako djeca u Viru već počela donositi lektire i slikovnice za svoje vršnjake u Komletincima, Gunji, Rajevom selu i ostalim mjestima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene