Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Josipović smatra da je dobna granica za odlazak u mirovinu osljetljivo pitanje.


Na upit novinara da komentira vladinu prijedlog o izjednačavanju dobne granice za odlazak u mirovinu žena i muškaraca izjavio je kako se radi o osjetljivom pitanju te da je još rano s tim u vezi u potpunosti izjednačiti žene i muškarce. 'Mi imamo specifične društvene odnose i mislim da tu treba dosta senzibiliteta za položaj žena. Mislim da je još rano u potpunosti izjednačiti žene i muškarce' - kazao je Josipović dodavši kako bi trebalo razmišljati o prijelaznom razdoblju u kojemu će, kako je rekao 'žene moći još uvijek birati hoće ili neće ranije u mirovinu'.

Vezani članci Zoran Milanović i Andrej Plenković Ustavni sud ne ide na ruku Milanoviću: "Za Vrhovni sud može predložiti samo kandidata koji se javio na javni poziv" John Magufuli Umro afrički državnik koji je odbijao mjere i maske te tvrdio da su cjepiva protiv COVID-a zapadna zavjera

'Znamo što je Ustavni sud odlučio, no ako se pokaže da novo uređenje nije sasvim u duhu naših potreba, postoji nešto što se zove promjena ustava' - izjavio je hrvatski predsjednik. Na upit novinara da komentira HDZ-ov navod kako je dobno izjednačavanje predložio upravo SDP, predsjednik Josipović je rekao kako mu je potpuno svejedno tko je predložio tu mjeru.

>> 'Odluka Ustavnog suda mora se poštovati, Kosor s tim nema ništa'

>> Sindikati premijerki: Napokon počnite pitati građane o potezima!

'Mene ne zanima stranačka pozadina ove ili one odluke. Načelno se ide prema jednakosti, no apeliram na postupnost i viziju kada i pod kojim okolnostima možemo primjeniti određene mjere' - izjavio je Josipović. Zamoljen da komentira pravomoćnu presudu Branimiru Glavašu i hoće li mu sada oduzeti odličja Josipović je kratko odgovorio kako će postupiti po zakonu. (Hina)