Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O odlasku u mirovinu:

Josipović: Rano je izjednačiti žene i muškarce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović smatra da je dobna granica za odlazak u mirovinu osljetljivo pitanje.

Na upit novinara da komentira vladinu prijedlog o izjednačavanju dobne granice za odlazak u mirovinu žena i muškaraca izjavio je kako se radi o osjetljivom pitanju te da je još rano s tim u vezi u potpunosti izjednačiti žene i muškarce. 'Mi imamo specifične društvene odnose i mislim da tu treba dosta senzibiliteta za položaj žena. Mislim da je još rano u potpunosti izjednačiti žene i muškarce' - kazao je Josipović dodavši kako bi trebalo razmišljati o prijelaznom razdoblju u kojemu će, kako je rekao 'žene moći još uvijek birati hoće ili neće ranije u mirovinu'.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..." Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

'Znamo što je Ustavni sud odlučio, no ako se pokaže da novo uređenje nije sasvim u duhu naših potreba, postoji nešto što se zove promjena ustava' - izjavio je hrvatski predsjednik. Na upit novinara da komentira HDZ-ov navod kako je dobno izjednačavanje predložio upravo SDP, predsjednik Josipović je rekao kako mu je potpuno svejedno tko je predložio tu mjeru.

>> 'Odluka Ustavnog suda mora se poštovati, Kosor s tim nema ništa'

>> Sindikati premijerki: Napokon počnite pitati građane o potezima!

'Mene ne zanima stranačka pozadina ove ili one odluke. Načelno se ide prema jednakosti, no apeliram na postupnost i viziju kada i pod kojim okolnostima možemo primjeniti određene mjere' - izjavio je Josipović. Zamoljen da komentira pravomoćnu presudu Branimiru Glavašu i hoće li mu sada oduzeti odličja Josipović je kratko odgovorio kako će postupiti po zakonu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene