Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvježenje na vidiku

Uživajte u zadnjim zrakama sunca, stigao je kralj ljeta: Sljedeći tjedan obilježit će neugodne kiše i pljuskovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutro će biti sunčano uz temperaturu 16 do 20 u kopnenim područjima, ponegdje i sumaglicu, a na Jadranu vrlo toplo i sunčano uz 22 do 26 stupnjeva.

Poslijepodne slično kao i prethodnih dana , čeka nas još jedan vruć i sparan dan, a u kasnijim poslijepodnevnim satima rijetko su mogući i kratkotrajni grmljavinski pljuskovi u ovom zapadnijem dijelu.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj Sunce, ilustracija - 1 VREMENSKA PROGNOZA Idućih nekoliko dana uživat ćemo u pravoj jeseni: Bit će sunčano i ugodno, ali ne zadugo – doznajte kad stiže nova promjena

Na istoku zemlje također sunčano i vruće. Zapuhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar, a najviša temperatura popet će se do 34 stupnja.

Najnestabilniji dio bit će u unutrašnjost Istre, Gorski kotar i Lika gdje će poslijepodne biti lokalnih pljuskova i grmljavine. I uz pljuskove će biti vruće, temepratura na Jadranu 32 do 35, a u gorju ipak koji stupanj manje.

Na južnom dijelu također sunčano i vruće, a zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša temepratura između 32 i 36 stupnjeva.

Uz ovako sunčane i vruće dane i more je toplo, u Puli je u petak izmjereno 28 stupnjeva.
UV indeks će u subotu u većini zemlje biti visok, samo u gorskim krajevima umjeren.

S početkom novog tjedna stiže nam jedna burna i ozbiljnija promjena vremena. Naoblačit će se najprije na zapadu zemlje uz pljuskove i grmljavinu, a najobilnija kiša i nevrijeme u većini kopnenog dijela očekuje se u noći na utorak. Kišu će pratiti i olujan vjetar, ali najveća promjena bit će osjetno niža temepratura u utorak i srijedu.

Što se tiče Jadrana, kiša i pljuskovi najprije će zahvatiti sjeverni dio u ponedjeljak krajem dana, a pojačat će i jugo. Pljuskova i kiše bit će i u utorak ujturo, zapuhat će bura i to uglavnom jaka, a na sjevernom dijelu i s olujnim udarima.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene