Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne stranačkom

Jezerinac: Vlast mora služiti općem dobru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predvodeći u vukovarskoj Župnoj ckrvi sv. Filipa i Jakova misno slavlje u povodu Dana državnosti i blagdana svetoga Bone, zaštitnika Vukovara, vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac pozvao je političare da se rukovode općim, a ne stranačkim dobrom i interesima, ‘kako bi Hrvatska bila zemljom u kojoj će svi građani imati dostojan život’.

Podsjetivši kako je 1991. na Hrvatsku izvršena nepravedna i strašna agresija koju bi, kako je rekao, neki htjeli zanijekati i prikazati građanskim ratom, Jezerinac je naveo da je u Domovinskom ratu ubijeno i poginulo više od ‘15.000 hrvatskih očeva i mladića te više od 1.000 djece, dok je jedno ili oba roditelja izgubilo 4.273 djece’.

Pročitajte i ovo Dvadeset godina vlasti Vladimira Putina - 5 Dvadeset godina na vlasti Putinu je imidž uvijek bio najvažniji, a pandemija koronavirusa nanijela mu je dosad najveći udarac Vladimir Putin na crvenom tepihu (Foto: Dnevnik.hr) ključni trenuci Putinovih 20 burnih godina na vlasti: Pomilovanja tajkuna, smrti novinara, pripajanje Krima...

‘Unatoč velikom stradanju i žrtvama koje je Hrvatska pretrpjela u Domovinskom ratu, treba nastavit život i graditi bolju budućnost’, poručio je dodajući kako pritom, u upravljanju državom, treba njegovati unutarnji osjećaj pravednosti i služiti općem dobru.

‘Samim zakonima neće se puno postići, nego promjenom vlastitog života’, ustvrdio je Jezerinac predvodeći misno slavlje na kojem su bili polaznici hrvatskih vojnih škola čiji će se završetak izobrazbe obilježiti poslijepodne na svečanosti u vojarni 204. vukovarske brigade u nazočnosti najviših državnih dužnosnika.

Misno slavlje Jezerinac je posvetio svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu, a vjernike je pozvao da mole i za one koji su izvršili agresiju na Hrvatsku ‘kako bi spoznali da je ljepota života u poštivanju drugoga’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene