Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predvodeći u vukovarskoj Župnoj ckrvi sv. Filipa i Jakova misno slavlje u povodu Dana državnosti i blagdana svetoga Bone, zaštitnika Vukovara, vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac pozvao je političare da se rukovode općim, a ne stranačkim dobrom i interesima, ‘kako bi Hrvatska bila zemljom u kojoj će svi građani imati dostojan život’.


Podsjetivši kako je 1991. na Hrvatsku izvršena nepravedna i strašna agresija koju bi, kako je rekao, neki htjeli zanijekati i prikazati građanskim ratom, Jezerinac je naveo da je u Domovinskom ratu ubijeno i poginulo više od ‘15.000 hrvatskih očeva i mladića te više od 1.000 djece, dok je jedno ili oba roditelja izgubilo 4.273 djece’.

Vezani članci Dvadeset godina vlasti Vladimira Putina - 5 Putinu je imidž uvijek bio najvažniji, a pandemija koronavirusa nanijela mu je dosad najveći udarac Vladimir Putin na crvenom tepihu (Foto: Dnevnik.hr) Putinovih 20 burnih godina na vlasti: Pomilovanja tajkuna, smrti novinara, pripajanje Krima...

‘Unatoč velikom stradanju i žrtvama koje je Hrvatska pretrpjela u Domovinskom ratu, treba nastavit život i graditi bolju budućnost’, poručio je dodajući kako pritom, u upravljanju državom, treba njegovati unutarnji osjećaj pravednosti i služiti općem dobru.

‘Samim zakonima neće se puno postići, nego promjenom vlastitog života’, ustvrdio je Jezerinac predvodeći misno slavlje na kojem su bili polaznici hrvatskih vojnih škola čiji će se završetak izobrazbe obilježiti poslijepodne na svečanosti u vojarni 204. vukovarske brigade u nazočnosti najviših državnih dužnosnika.

Misno slavlje Jezerinac je posvetio svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu, a vjernike je pozvao da mole i za one koji su izvršili agresiju na Hrvatsku ‘kako bi spoznali da je ljepota života u poštivanju drugoga’. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju