Obavijesti Foto Video Pretražite Navigacija
Utjecaj na ekosustav

Bez kavijara u restoranima? Uništili smo više od 200 milijuna godina staru vrstu ribe

Bez kavijara u restoranima?
Bez kavijara u restoranima? Getty Images
Aktualno Galerija Bez kavijara u restoranima? Bez kavijara u restoranima? Foto: Getty Images +0 Jesetre Galerija 1/2 >>
Zbog gotovo izumrle ribe ugostitelji diljem svijeta sve teže dolaze do ikre jesetre od koje se radi najskuplji kavijar na svijetu. Osim što ih je sve teže nabaviti u kulinarske svrhe iz prirodnog uzgoja, opasno je narušen i ekosustav. Postoje umjetna uzgajališta, međutim u prirodi ih je sve manje, a glavna su prijetnja ovoj vrsti staroj više od 200 milijuna godina prekomjerni ribolov i promjene na njihovim prirodnim staništima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene