Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa utvrdilo je da su predsjednik splitskog Gradskog vijeća Željko Jerkov, ali i gradonačelnik Novalje Ivan Dabo u sukobu interesa, no, za njih neće biti nikakvih sankcija. Zaključili su i da međimurski župan Josip Posavec nije u sukobu interesa.


Jerkov je u sukobu interesa, jer je putovao u trodnevni posjet Moskvi o trošku Dimitrija Železnjaka, koji je koncesionar splitske Luke, a koja ima poslovni odnos s Gradom Splitom i koji je gradu dugovao komunalnu naknadu. 

Vezani članci Slika nije dostupna Svi žele biti direktori u ZG Holdingu: Za 21 mjesto se prijavilo čak 737 osoba! Slika nije dostupna Evo kako do POS - ovih stanova!

Dabo je, pak, kao gradonačelnik Novalje sudjelovao u prodaji gradskog građevinskog zemljišta za gradnju objekata osobama koje su u poslovnom odnosu s tvrtkom njegove supruge. 

Povjerenstvo je utvrdilo kako župan Posavec nije u sukobu interesa jer je suglasnost da njegova tvrtka zaključi posao nabave opreme za Muzej Čakovec naknadno povukao.