Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Diplomatski skandal između Srbije i Hrvatske postaje sve veći. Nakon što je otkazao gostovanje na Croatia summitu u Dubrovniku, ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić sada optužuje Hrvatsku da je izigrala dogovor.


Jeremić kaže da je bio spreman sudjelovati na summitu u Dubrovniku ali da organizatori nisu bili spremni poštovati precizno napravljeni dogovor, koji je predviđao da on govori na otvaranju. Umjesto toga, delegaciji Srbije je ponuđeno da na summitu sudjeluje u petak, zajedno sa delegacijom Kosova.

>> Srbija odbila sudjelovati na Croatia summitu

Vezani članci Slika nije dostupna Završio Croatia summit: Proširenje EU ne smije biti žrtvom odbijanja Lisabonskog sporazuma Slika nije dostupna Dubrovnik: Sudionici Croatia Summita o Lisabonskom ugovoru

'Sa organizatorom Croatia summita napravljen je precizan dogovor oko formata učešća delegacije Srbije i predstavnika privremenih institucija iz Prištine', rekao je Jeremić. 'Hrvatska strana je u posljednjem trenutku izigrala taj dogovor i na moju veliku žalost, mi nismo imali izbora osim da otkažemo naše sudjelovanje u Dubro'hRVATSKA hnkiu', zaključio je Jeremić.

Jandroković: Na otvaranju nije bilo mjesta Jeremiću

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković rekao je novinarima uoči početka sastanka kako su razlozi za Jeremićev nedolazak, čije je sudjelovanje bilo najavljeno, protokolarne prirode. Jandroković je pojasnio kako je Jeremić želio govoriti na otvaranju summita, što je hrvatska strana odbila i ponudila da on govori na jednome od panela u petak.

S obzirom na razinu ljudi koji otvaraju skup, tamo nije bilo mjesta za Jeremića, rekao je Jandroković.

Na otvaranju summita govorili su hrvatska premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, mađarski premijer Gordon Bajnai, švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt i zamjenik američke državne tajnice James Steinberg.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju