Američki državni odvjetnik Jeff Sessions (Foto: AFP)
Američki državni odvjetnik Jeff Sessions (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki državni odvjetnik Jeff Sessions stigao je u srijedu u posjet Hrvatskoj gdje će do petka razgovarati s najvišim dužnosnicima o tome kako, među ostalim, ojačati odnose Hrvatske i SAD-a na polju provedbe zakona, objavilo je američko veleposlanstvo.


Prvi čovjek američkog pravosuđa boravit će u Zagrebu od 23. do 25. svibnja i razgovarati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Vezani članci Pete Buttigieg i suprug Chasten Prvi deklarirani homoseksualac u Vladi i suprug postali roditelji: ''I više smo nego zahvalni za sve dobre želje koje su nam stigle'' Mike Pompeo i Andrej Plenković Okončan sastanak Pompea i Plenkovića: "Nadam se da će državno tajništvo vidjeti da smo ispunili sve preduvjete za ukidanje viza za posjet SAD-u"

Jeff Sessions će održati i sastanke s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andrejom Metelko-Zgombić.

Američki gost će sudjelovati i na regionalnoj radionici o transnacionalnom organiziranom kriminalu u Policijskoj akademiji, zajedno s glavnim državnim odvjetnicima iz šest regionalnih zemalja - Albanije, BiH, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

To je prvi posjet Jeffa Sessionsa Hrvatskoj, naglašava američko veleposlanstvo.

"Državni odvjetnik Sessions razgovarat će o bilateralnoj i međunarodnoj suradnji na polju provedbe zakona i pravosuđa te o načinima daljnjeg jačanja bliskih odnosa između SAD-a i Hrvatske na polju provedbe zakona", dodaje se u priopćenju veleposlanstva. (Hina)